Fredrik Paulún
Fotograf: Peter Knutson

Fredrik Paulún

Välkänd och inspirerande hälsoprofil och entreprenör

Fredrik är en av Sveriges mest kända hälsoprofiler och är en flitig debattör och mycket uppskattad föreläsare när det gäller kost och hälsa. Han är utbildad näringsfysiolog (filosofie magister i nutrition) vid Stockholms Universitet.

Solens ljus är lika viktigt för hälsan som rätt kost, bra sömn och regelbunden träning. Forskningen har haft svårt att nå ut, men nu är det dags att synliggöra den. Vi känner det tydligt – hur kroppen dras mot solens första strålar en kylig februaridag. Orsaken är genetisk. Ljus med rätt våglängd kan ge samma effekt på hälsan som rätt kost och regelbunden träning. Med ljusets hjälp kan vi hämma inflammationer, öka muskelmassan, minska risken för autoimmuna sjukdomar, sänka blodtrycket, minska blodfetterna, stärka immunförsvaret, öka kollagenproduktionen och stimulera stamcellsproduktionen, och mycket mer. Fredrik förklarar skillnaden mellan olika ljus, hur huden, musklerna och åldrandet kan påverkas positivt av tio minuters rött ljus varje dag, och hur man kan ersätta det naturliga solljuset under de mörka månaderna. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte.

Fredrik Paulúns hållning är liberal och principen är att man kan äta som man vill så länge man grundar med nyttig mat och håller mängderna på en vettig nivå. Han tycker man ska äta alla näringsämnen och är mot extrema dieter som begränsar och förbjuder. Eftersom han började sin karriär med att skriva mycket om kost och träning finns fortfarande stor fokus på det, men han ägnar sig gärna även åt folkhälsa, viktminskning, allmänt välmående och kostterapier.

Fredrik är själv tvåbarnspappa och pratar gärna om hur man löser kosten hemma hos barnfamiljen. Han medverkar regelbundet i radio och TV och skriver för tidningar som Iform, Ironman och Allas. Fredrik har skrivit ett 20-tal böcker som totalt sålt i över 1,3 miljoner exemplar vilket gör honom till en av de mest lästa fackboksförfattarna i Sverige. Böckerna är översatta till bl a engelska, tyska, finska, norska, danska och isländska.

Entreprenören
Som entreprenör i hälsobranschen har Fredrik lyckats mycket bra med sitt varumärke "Paulúns" och "Nutrilight". Många är de hushåll som har en förpackning med Paulúns müsli, granola eller superflingor på frukostbordet. Andra produkter Fredrik lanserat i dagligvaruhandeln är juice, bröd, smoothies, kokosvatten, bars och supergröt. Fredrik samarbetar med Orkla Foods Sverige när det gäller Paulúns livsmedel och tillsammans har de fått priser för olika lanseringar, och uppnått stor framgång som få hade räknat med. Paulúns hör till de absolut mest framgångsrika hälsovarumärkena i Norden med en årlig omsättning på över 100 miljoner kronor och en mycket kraftig tillväxt.

Fredrik förvaltar själv varumärket i andra klasser som rör bland annat utbildningar genom sitt bolag Paulúns Näringscenter. Där utbildas kostrådgivare och personliga tränare. Han har även startat Paulúns Deli, vilket är en kedja med servering av nyttig snabbmat och idag finns enheter i Stockholm, Örebro och Norrköping.

Pressbilder

Fredrik Paulún

Fredrik Paulún

Näringsfysiolog

Fotograf: Peter Knutson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2