Inspirationsbrev Oktober 2013

Mattias Ribbing - Så höjer du dina barns betyg

Mattias Ribbing är trefaldig svensk mästare i minne och officiellt rankad som det 71:a bästa minnet i världen genom tiderna. Som hyllad författare och föreläsare har Mattias visat att ett superminne inte är något medfött, utan något som alla kan träna upp och få nytta av i vardagen.

Hans nya bok ”Vägen till maxade betyg – mer fritid och kunskap för livet” vänder sig till skolans värld. Här visar han hur man effektivt minns det som sägs på lektionerna och hur man snabbt lär sig hemuppgifterna. Enligt Mattias har även föräldrar som vill hjälpa sina barn i skolan stor nytta av kunskapen han förmedlar. Vi hörde av oss till Mattias med ett par frågor.

»Läs hela artikeln...

Jackie Kothbauer - Är du nätsmart? Bli hittad av nya kunder och medarbetare

Jackie Kothbauer skrev den omdebatterade boken MEDIABABE om att använda nätet för att få jobb och nya kunder. Idag visar SCB att närmare 80 procent får nytt jobb via nätverk och social media. Hennes nya bok ”NÄTSMART, Få drömjobbet, lyckas som chef och bli en stjärna” blev snabbt en försäljningssuccé. Det berodde på en marknadsföringskampanj i social media med noll kronor i budget. På sex veckor tog Jackie Kothbaue över topplaceringen på Google och 70 procent av sökresultatet på den livsviktiga första sidan. Hela nätet har gjorts om till en försäljningsavdelning, som marknadsför boken NÄTSMART dygnet runt.
Idag föreläser Jackie Kothbauer om hur individer och företag kan sluta leta och bli hittade. Att bli nätsmart innebär att göra de 10 procent som ger 90 procent av effekten på nätet.

»Läs hela artikeln...

Rasmus Ankersen - Rank Hunger Over Skills

In the boxing world it has been the custom for many years to measure a fighter's potential against what is called the ”tale of the tape” – a number of physical measurements such as the fist, chest expansion, and weight which recur in the best boxers in a specific weight class. If you do not match these requirements you will certainly never be among the very best, the saying goes. But the fact is that Muhammad Ali, perhaps the best boxer in history, failed to meet these requirements. He had great speed, but he didn’t have the physique of a great fighter, he didn’t have the strength, and he didn’t have the classical moves. Unlike many of his opponents, Muhammad Ali failed big-time on the checklist of skills needed by a true champion.

»Läs hela artikeln...

Har du bokat talare och underhållare till årets julfest och kickoff?

Inför årets julfest och kickoff finns enormt många spännande och annorlunda alternativ att välja på.

Några av de populäraste är stjärnkockarna Markus Aujalay, Jan Boris-Möller och Christian Hellberg. En av de bästa inspiratörerna när det gäller det gäller mat och jul är Lotta Lundgren. Hon har varit programledare för tittarsuccéerna Landet Brunsås och Historieätarna. Lotta Lundgren pratar om julbordets historiska, kulturella och existentiella betydelse. När började vi äta julbord, varför äter vi det vi äter, hur har julbordets olika rätter hittat dit, vad har försvunnit under resans gång och varför detta museum över svensk matkultur är så betydelsefull för oss. En populär berättare när det gäller traditioner är historikern Christopher O`Regan. Han trollbinder sin publik och levandegör det förflutna som ingen annan.

Några av de mest efterfrågade komikerna är Al Pitcher, Henrik Schyffert, Karin Adelsköld, Lennie Norman, Johan Rheborg, Jakob Öqvist, Zinat Pirzadeh och Jan Bylund. När det gäller illusionister så finns det få som slår rutinerade och rolige John Houdi på fingrarna. John har under många år varit en av Sveriges bästa företagsunderhållare. Om du istället föredrar silvertejp, graffiti och paintballpistoler (!), så rekommenderar vi starkt Brynolf & Ljung. De är utan tvekan Sveriges internationellt mest framgångsrika trolleriduo och har flera gånger uppträtt för mångmiljonpublik på tv runt om i världen.

»Läs hela artikeln...

Mona Sahlin - Frukostföreläsning för medlemmar i MPI Sweden

Är du medlem i MPI Sweden? Då är du varmt välkommen till en inspirerande frukost tillsammans med Mona Sahlin och oss på Talarforum. MPI Sweden är mötesälskarnas mötesplats och MPI är världens största nätverk för oss professionella inom mötesbranschen. Mona Sahlin är en lysande estradör och skicklig retoriker som vi kan se fram emot att se. Möt Mona Sahlin i en inspirerande föreläsning om ledarskap, motivation och vår omvärld.

När: Fre 25 okt Frukost och mingel 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Bea Uusma - Besatt av isen

En föreläsning om hur en passion kan driva en mot nya mål. Vad som började som ett vanligt intresse blev snart en besatthet. Trots att hon egentligen är en ovanligt bekväm person som hatar att frysa har hennes passion fört henne till Nordpolen. I snart hundra år har läkare, polarhistoriker, författare och journalister försökt lösa gåtan vad som hände Andrée-expeditionen. Varför dog expeditionsmedlemmarna innan de ens packat upp slädarna? Bea Uusma är författare, läkare och illustratör. I femton års tid har hon försökt knäcka den medicinska deckargåtan om vad Andrée-expeditionen dog av. Hon föreläser inspirerande om expeditionen och mysteriet, men också om passionen och modet att våga.

När: Fre 29 nov Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Thomas Ek - Designing good life - en sann entreprenörssaga

Möt superentreprenören bakom OBH Nordica. Tillsammans med sin bror Peter byggde Thomas Ek ett av Sveriges mest framgångsrika varumärken. Han föreläser inspirerande om ledarskap, sälj & marknad och entreprenörskap. Ta del av Thomas Eks berättelse om hur OBH Nordica på rekordtid blev marknadsledare i en redan mogen bransch. Med ett hängivet arbete och stor passion skapade bröderna Ek en framgångssaga tillsammans med sina lojala medarbetare. Med ledord som innovation, design, mod, snabbhet och kraftfull marknadsföring utmanade de alla multiinternationella aktörer på sitt eget sätt.

När: Tor 14 nov Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Emmanuel Ezra - Bemötande - att leva inifrån och ut

Emmanuel Ezra talar i den här föreläsningen om bemötande och hållbar förändring som är mer än bara yta och kosmetik. Emmanuel Ezra är kirurg och en mycket uppskattad föreläsare. Han talar om det goda mötet mellan människor, om hur viktigt det är att få bort alla förutfattade meningar om människor och att i stället närma sig andra med öppenhet och nyfikenhet. Emmanuel är en mycket tankeväckande och inspirerande föreläsare som passar för alla som någon gång möter andra människor.

När: Tis 3 dec Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Anders Sorman-Nilsson - Digilogue

Digilogue: How to win the digital minds and analogue hearts of tomorrows customer. Anything that can be digitised will be digitised. But can the digital-connect ever really replace the personal touch? The answer, according to internationally acclaimed futurist, Anders Sormon-Nilsson is Digilogue — the ‘translational sweet-spot, the convergence of the digital and the analogue.’ “Anders takes us on a personal journey exploring the big questions on how to adapt to a cultural change that is sweeping the world.” - John Sculley Ex-CEO of Apple “Prepare to be knocked-out. I was!” - Jonas Ridderstråle author of Funky Business

När: OBS! Nytt datum! Fre 6 dec Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Ing-Marie Persson - Min håriga familj - schimpansernas ledarskap

Ing-Marie Persson är en av få människor i världen som kan umgås med fullvuxna schimpanser. En resa i Ing-Maries fantastiska värld framkallar både skratt, gråt, igenkännande och eftertanke. Schimpansen är vår allra närmaste släkting. De känner sorg, ilska och glädje precis som vi. Vi borde kanske stanna upp ibland och fundera på om vi inte har ett och annat att lära av våra håriga släktingar. Schimpansernas ledarskap kanske har mer gemensamt med oss människor än vad vi vill tro. En föreläsning som passar inom alla områden och yrkeskategorier - ingen går hem oberörd!

När: Fre 29 nov Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Leif Börjesson - Morgondagens konsument

En av de viktigaste förändringarna de senaste hundratalen år är individens frigörelse från det kollektiva. Att uttrycka vem man är och inte är blir alltmer viktigt för dagens ”längstuppibehovstrappankonsumet”. I ökande grad är det konsumtion som tjänar som identitetsmarkör när man beträder scenen. För livet är en scen, och vi har många roller och dessutom allt fler scener att visa upp oss på. Leif Börjesson är reklamaren som blev futurist som blev analytiker som blev innovatör och slutade som bryggeridirektör. Den brokiga bakgrunden till trots har konsumenten på längden och tvären alltid varit en gemensam nämnare.

När: Ons 11 dec Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Ulf Ellervik - Konsten att njuta av kemi

Varför kan inte en förälskelse vara livet ut? Varför njuter vi av god mat? Vad händer med oss när vi blir deprimerade? Ulf Ellervik är en engagerad forskare som vill få folk att inse att kemi är både viktigt och roligt. Han har gjort kemi till ett samtalsämne utanför laboratorierna med sin prisbelönade bok Ond kemi. Han är även författare till den uppmärksammade boken Njutning: berättelser om kärlek, känslor och kemi. Ulf Ellervik är professor i bioorganisk kemi vid Lunds universitet. Ellervik forskar bland annat om botemedel mot cancer och är en starkt engagerad kunskapsspridare inom kemins område, både för studerande och för allmänheten.

När: Tis 29 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2