Hem > Personligheter > Carl Johan Sundberg

Carl Johan Sundberg

Träning, doping och människan i rymden

Carl Johan Sundberg är legitimerad läkare och professor i molekylär- och tillämpad arbetsfysiologi och ämnesansvarig för Bioentreprenörskap vid Karolinska Institutet (KI).

Carl Johan Sundbergs forskargrupp studerar hur gener och epigenetiska mekanismer är involverade i anpassningen till träning och fysisk aktivitet hos vanliga försökspersoner, idrottare och patienter med olika sjukdomar.

Carl Johan har varit vetenskaplig sekreterare och ordförande för Svenska Läkaresällskapets sektion för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin och är ordförande för Yrkesföreningar för Fysisk Aktivitet, som bl.a. utvecklat boken FYSS (handbok för ordination av fysisk aktivitet vid prevention och behandling av sjukdom).

Carl Johan är inspektor för Medicinska Föreningen i Stockholm och ordförande i läkarprogrammets tentamenskommitté vid KI. På KI har han utvecklat och lett ett flertal kurser, bl.a. Fysisk Aktivitet på Recept, Människans Fysiologi, Medicin för Journalister, Populärvetenskaplig Kommunikation, Idrottsmedicin, Effektivt påverkansarbete och Sjukvårds- och näringslivsmanagement för blivande läkare. Han har erhållit Karolinska Institutets Pedagogiska pris och den Europeiska Kommissionens "Descartes Communication Prize for Excellence in Science Communication".

Carl Johan är medicinsk redaktör på Läkartidningen, ledamot i Internationella Olympiska Kommitténs Medicinska Kommission, ledamot i Europeiska rymdorganet ESAs arbetsgrupp för "human spaceflight", ledamot i styrelsen för Centrum för Idrottsforskning, ordförande för Forska!Sverige (stiftelse som verkar för medicinsk forskning) samt ordförande i det vetenskapliga rådet för Göteborgs Internationella Vetenskapsfestival. Han grundade 2004 det som nu är Europas största tvärvetenskapliga samlingsplats för forskare, beslutsfattare, studenter och vetenskapsjournalister – Euroscience Open Forum (se www.esof2014.org). Carl Johan är styrelseledamot i Cobra Biologics AB och karolinska Development AB.

Carl Johan har skrivit läroböcker, däribland Biologi Direkt för högstadiet (tillsammans med Jarmo Kukka) och faktaböcker såsom Hälsa på Recept – träna rätt, må bättre lev längre (tillsammans med Anders Hansen).

Carl Johan har givit över 1000 populärvetenskapliga föreläsningar på teman som:
- Träning, gener och hälsa
- Detta händer i kroppen när du tränar
- Regelbunden fysisk aktivitet påverkar din hjärna
- Träning bromsar åldrandet
- Intervallträning – mer effekt på kortare tid
- Doping
- Människan i rymden
- Att skapa nytta från forskning

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta