Hem > Personligheter > Mikael Prinsen Trolin

Mikael Prinsen Trolin

Stockholmspolitiker och samhällsdebattör

Mikael Trolin tala om mångfald och om utanförskap. Han är även konferencier, musiker och stå-uppare.

Mikael Trolin är politiker i Stockholm och på väg mot ännu större uppgifter. Han är samhällsdebattör i såväl rikstidningar som radio och TV, både här hemma och internationellt. Han är också konferencier, föredragshållare och dessutom musiker, musiklärare och stå-upp komiker. Hans ämnen handlar om mångfald och utanförskap, om skolan och om media, samt förstås även om musik och politik.

Historien om Mikael börjar i det homogena folkhemmet i början på 60-talet där ogifta svenska kvinnor ibland kom hem gravida med utländska män, och där Mikael själv hade en afrikansk pappa. I Folkhemmet kallades detta rasblandning, och 80 procent av kvinnorna fick abort, efter att ha ansökt hos Mentalvårdsbyrån. I Mentalvårdsbyråns diagnos stod att barnet var ofullgånget. Kanske är det mot denna bakgrund vi bättre kan förstå dagens stora integrationsproblem?

På ett humoristisk och självironiskt sätt slussar Mikael Trolin oss genom sina egna erfarenheter av de senaste fyrtio åren i Sverige, från 60- och 70-talens framtidsoptimism och ökande flyktingmottagande fram till dagens "vi" och "dom" med nynazism, islamofobi och terrorskräck i släptåg.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta