Micael Dahlen
Fotograf: Emma Svensson

Micael Dahlen

Ett litet prat om lycka

Författare, föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Micael Dahlen är en populär talare och föredragshållare, såväl i Sverige som internationellt. Han har pratat på platser som Shanghai, New York, Istanbul och Lissabon, för kunder som Google, Ericsson, Samsung, The Economist och Fujitsu. Micael Dahlen är också författare till böckerna Ett liten bok om lycka, Sifferdjur, Starkt kul, Kaosologi, Livet på Mars, Nextopia och Monster. Flera av hans böcker har nått en global publik i Europa, USA och Asien.

Ett litet prat om lycka
Hur lycklig är du egentligen? Och hur får du ut mer av livet, relationen, karriären? Alla de där sakerna som påverkar hur vi tänker, känner, mår och presterar, har visat sig hänga samman med lycka. Även vår förmåga att vara kreativa. På sitt personliga och underhållande sätt pratar Micael Dahlen om resultaten av sin egen och andras forskning och ger tips som bevisligen kan få oss att trivas bättre med våra liv.

Sifferdjur
Micaels senaste bok, Sifferdjur: Hur siffrorna styr våra liv, är skriven tillsammans med Helge Thorbjørnsen, professor på NHH (Norweigan School of Economics), och handlar om hur sifferfixerade vi människor har kommit att bli och vad vi kan göra åt saken. Med ny, och ibland skrämmande forskning förklarar de hur siffrorna smugit sig in i våra huvuden och den inverkan detta har på våra tankar, känslor och mående. Boken ger oss nya perspektiv och får läsaren att reflektera kring om sifferhetsen kanske gör mer skada än nytta?

Micael Dahlen har blivit framröstad till "näringslivets populäraste föredragshållare" och utsedd till nummer 10 i världen inom sitt forskningsfält. Bland utmärkelserna finns även Mensapriset som Dahlen fick med följande motivering:
Micael Dahlen kan som ingen annan visa på, locka fram och skapa nya tankar, stora som små. Med professorns exakthet och konstnärens vilda glädje får han sina ord och gärningar att tränga in i både hjärta och hjärna.

Pressbilder

Micael Dahlen

Micael Dahlen

Professor

Fotograf: Emma Svensson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2