Hem > Personligheter > Behrang Miri

Behrang Miri

Att ta det bästa från alla världar

Behrang Miri är musiker, programledare, författare, pedagog och opinionsbildare som vurmar för frågor som rör inkludering i dess alla aspekter.

Hur kan vi se främjandet av mångfald, inkludering och representation som viktiga hållbarhetsfaktorer både ur ett humant, socialt men även ekonomiskt perspektiv?

Behrang Miri kom till Sverige tillsammans med sina föräldrar som flyktingar från Iran i slutet av 80-talet. Han var med om att tillsammans med flera andra grunda ungdomsrörelsen RGRA - Rörelsen Gatans Röst och Ansikte i Malmö som aktivt arbetar med kultur och i synnerhet hiphop och media som ett sätt för unga i miljonprogramsområden att arbeta med självorganisering och kreativ folkbildning.

Han har arbetat som programledare på SVT Barnkanalen, SR och Aftonbladet TV, tagit emot Nationalencyklopedins Kunskapspris, utsetts som en av Sverige viktigaste unga opinionsbildare av TCO, blivit prisat som "Årets Skåning", blivit framröstad av Malmöborna som Årets Glädjespridare, medverkat i Melodifestivalen, sålt platinum som artist och är för tillfället aktuell som b.la samordnare för SVT Allmän TV Stockholms Sverigespegling och mångfaldssatsning, som styrelseledamot i Svenska Unesco Lucs styrelse, som nationell samordnare för Social Mobilisering för ABF Förbundet, som debuterande barnboksförfattare på förlaget Rabén och Sjögren, som ambassadör för barnrättsorganisationen BRIS och för fotbollsklubben FC Rosengård och som gästlärare på STDH - Stockholms Dramatiska Högskola. Just nu är Behrang aktuell med uppstarten av kommunikationsbyrån Mashhour - The Famous Group, och som programledare och skivartist.

Behrang har genom åren föreläst i många olika sammanhang. I och med hans bredd både gällande frågor han arbetar med och de samhällssegment han verkar i så har han föreläst, utbildat, workshopat och varit moderator samt konferencier på alltifrån akademiska sammanhang, kommunala sammanhang till kultur, civilsamhälle och företagssammanhang.

Behrang är en föredragshållare som med humor, satir och en dos av charm samt provokation synliggör de perspektiv som inte alltid lyfts och synliggörs. Han tänjer på gränserna, ifrågasätter det normativa men visar samtidigt på möjligheterna i att se de gemensamma nämnarna mellan människor. "Aha" upplevelser blandas med en dos av självrannsakan och massa doser av "jävla anamma", inspiration och pepp.

Hans intresse för retorik, etymologi, humor, satir och historia genomsyrar hans sätt att föreläsa. Han vrider på ord, synliggöra den delen av historien som vi sällan pratar om och kopplar det till vår samtid. Behrang försöker framförallt skaka om våra ibland medvetna och omedvetna normativa föreställningar.

Hur ska vi mötas på bäst sätt bortom exotifiering och stereotypisering? Varför ska vi prata om innanförskapet istället för utanförskapet som problemet? Hur kan vi se möjligheten i den interkulturella och hybridiska identiteten? Vad är egentligen normalt och vilka normer är uteslutande? Vi pratar gärna om att nå de "andra", men vilka är då de "första"?

Hur kan vi se främjandet av mångfald, inkludering och representation som viktiga hållbarhetsfaktorer både ur ett humant, socialt men även ekonomiskt perspektiv?

I ett allt mer polariserad och segregerat samhälle är det än mer viktigt att fokusera på självrannsakan och inse att du kan lik väl vara en del av problemet men lika mycket en del av lösningen.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Talarforum Akademi   

Masterclass

En heltäckande utbildning för talare » Anmäl dig nu - senast 15 juni
» Ladda ner broschyren

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta