Inspirationsbrev Oktober 2015

Ulf Ellervik - Döden: därför lever vi inte för evigt

Ulf Ellervik är till vardags cancerforskare och Professor i Bioorganisk kemi som flera gånger utsetts till bäste lärare av sina studenter. Har arrangerat en molekylär matmässa och paneldebatter om modets kemi. Han är författare till två läroböcker i organisk kemi på universitetsnivå och en gymnasielärobok i kemi. Han är även författare till två populärvetenskapliga böcker och har publicerat ett tjugotal populärvetenskapliga artiklar i ett flertal tidskrifter. 2011 tilldelades Ulf Ellervik Pi-priset, Kungl. Vetenskapsakademiens pris för främjandet av populärvetenskaplig litteratur inom det naturvetenskapliga området. 2012 var han sommarpratare i P1 och 2013 intervjuades han i Skavlan. Han har även hörts och synts i TV och Radio vid ett flertal andra tillfällen.
Ulf är nu aktuell med sin tredje populärvetenskapliga bok ”Den svåra konsten att leva”. Talarforum har Träffat Ulf för att prata om giftmord, lust och om varför vi dör.

»Läs hela artikeln...

Christina Stielli - Varför ska vi ändra på allt när vi har det så bra?

Vi föredrar det vi redan känner, eftersom det får oss att känna oss trygga och säkra. Samtidigt kan vi ju vara säkra på att vi konstant kommer att utsättas för förändringar med mer eller mindre jämna mellanrum - ändå är det många som avskyr förändringar oavsett om det handlar om en omorganisation, nytt jobb, ny arbetsplats eller en ny kaffemaskin i personalrummet. Självklart finns det förklaringar till varför vi gärna gör motstånd på olika sätt när vi ställs inför en förändring och det mesta går att hitta hos oss själva. Vi har ju bland annat en hjärna som inte har hängt med sedan vi för hundratusen år sedan verkligen utsatte oss själva för fruktansvärda risker om vi ändrade på någonting. Och eftersom det kommer att bli rätt många fler förändringar i livet i framtiden så verkar det dumt att inte sätta sig in i varför många verkligen ogillar förändringar. Talarforum har därför bett beteendevetaren Christina Stielli om råd inför en ständigt föränderlig framtid.

»Läs hela artikeln...

Sveriges 30 hetaste föreläsare – Medarbetarskap och trender blir allt populärare ämnen

Medarbetarskap, ledarskap och förändring är några av de populäraste ämnena bland de föreläsningar som bokas i Sverige 2015. Uppstickare i år är kommunikation och framtida trender som blir allt mer efterfrågade. Talarforum har sammanställt en lista på de trettio populäraste föreläsarna i Sverige just nu.
Några är rutinerade stjärnor är givetvis med, så som Robert Karjel – Medarbetarskap, Ledarskap -, Jenny Åkerman - Kommunikation, Hjärnan -, Olof Röhlander – Målsättning, Förändring - och Milad Mohammadi - Mångfald, Ledarskap -.
Samtidigt finns det flera överraskande nykomlingar, där Christina Stielli – Förändring, Motivation - är den klarast lysande och har formligen har tagit branschen med storm.

»Läs hela artikeln...

Ami Hemviken och Natalie Gerami - Våga kommunicera om svåra ämnen

Ami och Natalie erbjuder ett sällsynt sammansatt och viktigt föredrag. De lyfter ett tungt ämne som barnsexhandel, dit det ska vara - Top of mind - för att det sker i vår närhet och angår oss alla. Men istället för gastkramande, så närmar sig Ami och Natalie ämnet på ett informativt sätt där förslag på hur man kan göra skillnad erbjuds. Detta vävs in i vad allting handlar om – kommunikation. Hur man mer framgångsrikt kan använda kommunikation på arbetet, i hemmet och som ansvarstagande medborgare i vardagen. Det är ett föredrag som både lyfter kollegornas medvetenhet och medmänsklighet och främjar företagets CSR, men samtidigt ökar kunskapen om kommunikation på ett inspirerande sätt och hur det kan ge direkt utdelning hos medarbetarna.

När: Tor 8 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Lisa Ekström - Medarbetarskap: Om hur man motivera medarbetarna till att ta ansvar för sin egen situation

Lisa Ekström är en karismatisk och energirik person som delar med sig av sina erfarenheter på ett sätt som är lätt att till sig och plocka in i sin egen vardag. Fakta blandas med anekdoter, egna erfarenheter, glada skratt och aha–upplevelser, allt i ett medryckande tempo där ingen kommer att sitta oberörd.

När: Fre 9 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Beata Wickbom - Alla måste tänka tech!

Att koppla ihop affär och teknik räcker inte. Fler borde tänka som Dominos pizza som definierar sig som teknikbolag. Det skulle öka kundupplevelsen, innovationstakten och inte minst lönsamheten. Hur kan du som icke-tekniker tolka och översätta digital teknik till nya affärsmöjligheter? Hur kan en mer traditionell organisation tänka och agera som ett snabbväxande teknikbolag? Beata Wickbom är föreläsare, moderator, senior digital strateg & geek girl. Hon syns ofta i tv som Aktuellts expert på internet och social media, hon var en av förgrundsgestalterna i den svenska internetindustrin och har bland annat grundat branschkonferensen SIME.

När: Fre 23 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Annika Östberg - Att finna hopp när allt känns förgäves

Annika Östberg satt 28 år i ett amerikanskt fängelse, dömd för mord. Hennes föreläsningar handlar om att komma tillbaka. Om att finna hopp och en framtid trots ett mörkt förflutet. Annika blev utsedd till Årets talare 2013 - Kvinna av Talarforums kunder.

När: Fre 30 okt Mingelfrukost 07.30 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Hotel Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Per Schlingmann - Så vinner du kommunikationskriget med berättelsen som vapen

Vi befinner oss i ett kommunikationskrig där alla kämpar mot alla i kampen om människors tid och uppmärksamhet. Vinnare blir den som etablerar historier som andra vill föra vidare. Per Schlingmann var en av de viktigaste politiska och kommunikativa strategerna under 00-talet. Han var en av arkitekterna bakom moderaternas förändringsarbete och sägs vara den som kanske bidragit mest till Moderaternas valframgångar.

När: Fre 13 nov Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Nicklas Bergman - Navigera i teknikstormen

Nicklas Bergman är entreprenör, teknikinvesterare och futurist som talar om hur samhället, företagen och individen påverkas av teknikutvecklingen. I föreläsningarna delar han med sig av sina erfarenheter från framkanten av teknikutvecklingen, ger målande exempel på vad som väntar runt hörnet och berättar hur du och din organisation ska agera för att se och ta tillvara möjligheterna framöver.

När: Fre 4 dec Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2