Jenny Åkerman

Utnyttja din hjärna, förbättra din retorik och testa dina värderingar

Jenny Åkermans föreläsningar är styrketräning för hjärnan. Hon lär ut de bästa sätten att förbättra ditt minne och vässa retoriken. Jenny hjälper dig att plocka fram kreativiteten, förbättra din presentationsteknik och fundera över både din IQ och EQ.

Jenny Åkerman är förälskad i den mänskliga hjärnan. Det kanske inte är så konstigt att hon är talesperson för Mensa Sverige. I sina fartfyllda föreläsningar delar hon med sig av kunskaper och insikter om hjärnas funktion, grundläggande fakta om hur våra tankar, värderingar, minnen och sanningar blir till och hur man kan vara med och styra dem. Hon föreläser även om kommunikation, presentationsteknik, kreativitet och ger även längre utbildningar. Det är inte alls ovanligt att den som varit på en av Jennys föreläsningar kommer ut nyförälskad, i sin egen hjärna.

Jenny Åkerman arbetar som en slags "hjärnpedagog" med över tre decenniers erfarenhet av tanketräning med olika pedagogiska inriktningar. Jenny är även författare, musik- och röstpedagog, föreläsare samt före detta ordförande i Mensa Sverige. Hennes ämnen är bland annat hjärngympa, minnesträning, snabbläsning, mindmapping, röstens betydelse, hur man kan komma på "speaking terms" genom förbättrad kommunikation, presentationsteknik, kreativitet på arbetsplatsen samt NLP – vad det är och genomgång av direkt användbara verktyg för bättre kommunikation och resultat. Samtliga av Jennys föreläsningar syftar till att lära oss att förbättra våra relationer, både på jobbet och privat. Hon vill hjälpa oss att bli nyfiket stöttande, i stället för att lägga en massa tid på konflikthantering.

Jennys föreläsningar passar utmärkt såväl vid en kick-off som ett energigivande och användbart avbrott på en konferens. Vill ni skräddarsy er egen föreläsning eller workshop är Jenny föredömlig på att coacha fram vad det är för resultat ni önskar, kanske utan att ni kunnat formulera det själva. Det blir som ni vill ha det.

Video

Pressbilder

Podcasts

5. Jenny Åkerman intervjuas av Pelle Tornell

Tidigare ordförande i Mensa Sverige. Många är vi som säger att det är våra goda medspelares förtjänst när vi har det bra, oavsett om det är på jobbet eller hemma, och kanske är vi också lite väl snabba att skylla på oss själva när det känns mindre bra. Eller hör du till dem som helst lägger skulden för gnissel på andra? Hur vi än vänder och vrider på det så krävs det två för en tango. Samarbete, samspel och laganda skapar ingen ensam. MEN! Som en i en relation har du alla möjligheter i världen att använda dig av dina förmågor för att skapa en ödmjuk, respektfull, tydlig och effektiv kommunikation. Det leder i sin tur till vad vi lite slarvigt kallar "bra relationer".

Artiklar

Jenny Åkerman

Liknande profiler

Personlig utveckling

Konferencier som utbildar

Kommunikation & Bemötande