Inspirationsbrev April 2014

Darja Isaksson - Tiden går snabbare nu

I dagens globaliserade och digitaliserade värld ökar förändringstakten överallt. Idag ser vi en exponentiell utveckling inom alltfler områden vilket leder till framtidsscenarios som utmanar begrepp om alltifrån värde till demokrati. Darja Isaksson inspirerar och provocerar med forskning, exempel och tankeväckande frågor i syfte att få oss att ta den ökade förändringstakten på allvar. Vad betyder den för dig som individ? Som företagare? Som samhällsmedborgare? Darja Isaksson driver en digital innovationsbyrån och är en ofta tillfrågad expert på ämnen som rör innovation och framtidens konsumentupplevelser.

När: Tor 24 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Göran Adlén - After work - Fem tankar kring framtiden

Under eftermiddagen har vi med oss Göran Adlén som med sin specialkomponerade föreläsning Fem tankar kring framtiden kommer att inspirera och utmana oss. Göran är trendanalytikern som har sin bakgrund inom reklambranschen där han är känd för sina årliga trendrapporter. Hans föreläsningar riktar sig till alla som i sin yrkesroll behöver tänka på morgondagens utmaningar. Till föreläsningen bjuds det på lättare förtäring och dryck. Afterworken inleds med ett trevligt mingel på Elite Plaza Hotel.

När: Tor 24 april Mingel och föreläsning 16.00-18.00
Var: Elite Plaza Malmö, Gustav Adolfs Torg 49, Malmö

»Mer information och anmälan...

Per Lange - Framgångsrik försäljning

På samma sätt som företag och organisationer hela tiden innoverar sina erbjudanden och produkter måste man återkommande även innovera och utveckla sin försäljning! Hur länge sedan var det ert företag utmanade hela sättet att sälja på? Per Lange är den mest anlitade talaren i Sverige just nu inom försäljning, kundservice och kommunikation. Per Langes föreläsningar är fulla av både humor och konkreta tips som inte liknar något annat ni har sett.

När: Fre 25 apr Frukostmingel från 07:30-08:15; Föreläsning från 08:15-09:15
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»{{(155|Mer information och anmälan...)}

Mattias Ribbing - Tankeväckaren – En annorlunda inspirationsföreläsning

Mattias Ribbing är den kreative entreprenören och författaren som vill få dig att upptäcka din hjärnas kraft att radikalt kunna förbättra dina prestationer. Sin egen hjärna har han drillat att gå från normalbegåvad till att vinna SM i minne tre år i rad. Så fort du begränsar din fantasi sätter du hinder i din verklighet. Hjärnan är platsen där hela ditt liv avgörs. Små förändringar i våra tankar kan leda till stora förändringar i världen omkring oss. Här lär du dig steg-för-steg ett nytt och roligt sätt att samarbeta med din hjärna för att kunna leverera på en helt ny nivå.

När: Tis 29 apr Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Ami Hemviken - Retorik för ledare – Att medvetet skapa övertygande situationer

Ledarskap handlar om att påverka, förstärka och förändra beteenden. För att kunna göra det behöver du använda din förmåga att övertyga. Vill du bli medveten om hur du skapar situationer och känslor som övertygar? Lära dig få människor att handla och säga ja till dig och ditt budskap. Vi vet att det är sex principer som styr. Vill du veta vilka? Låt inte din kommunikation bli en slump, utan styr den medvetet. Ami Hemviken är en av Sveriges främsta föreläsare inom kommunikation, retorik och ledarskap.

När: Tis 6 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Magnus MackAldener - Creativeship - Ledarskap för kreativitet

De flesta verksamheters konkurrenskraft på 10 års sikt är beroende av idéer som ännu inte kläckts. Dessa idéer kan inte beordras eller processas fram utan de uppstår i rätt kultur eller miljö. Den enskilt viktigaste faktorn för en miljö på en arbetsplats är ledarskapet. Creativeship är en ledarskapsfilosofi bestående av 9 lättillämpade principer som hjälper dig som ledare att varje dag främja en miljö där nya idéer kläcks och tas tillvara. Magnus MackAldener är utbildad vid KTH och doktor i maskinelement. Han är en inspirerande talare med gedigen erfarenhet av ledarskap och produktutveckling på Scania R&D.

När: Fre 16 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Göran Everdahl - Är din chef Gudfadern och är dina kollegor som hämtade från Sopranos?

Göran Everdahls föreläsningar om ledarskap är både underhållande och tankeväckande. Med hjälp av filmens värld ger han exempel på chefer och medarbetare som kanske ligger lite väl nära verkligheten ibland. Han gör halsbrytande kopplingar mellan vardagen, jobbet och maffiafilmer. Göran Everdahl är i grunden skrivande journalist, något av en guru ifråga om populärkultur och På spåret-vinnare 2014.

När: Fre 16 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Afterwork - I samtal med Christer Björkman, Melodifestivalgeneralen

Få personer förknippas så intimt med Melodifestivalen som Christer Björkman. I ett öppenhjärtigt samtal bjuder Christer både på sig själv och på unika glimtar bakom kulisserna från de över 20 år han medverkat, antingen som artist, artistansvarig eller som producent i Sveriges populäraste musiktävling.

När: Tis 20 maj Afterworkmingel med dryck och tilltugg 16.30-17.00 Scensamtal 17.00-17.45
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Daniel Daboczy - Hur delningsekonomin förändrar världen

Daniel Daboczy är VD och grundare av FundedByMe. I sin föreläsning berättar han om hur vi kan dra nytta av den förändriga världen omkring oss och hur vi förvaltar vårt kreativa kapital. Strunta i att jaga kunder, hitta episka, lyriska fans och följare istället. Daniel Daboczy har fått flera utmärkelser för sitt entreprenörskap och FundedByMe har utnämnts av Wired till ett av de 100 hetaste i Europa. Konceptet handlar om att projekt och bolag som söker kapital, genom FundedByMe:s hemsida, kan presentera sin idé och bjuda in till dess realisering och finansiering från i princip vem som helst, så kallad crowdfunding.

När: Tor 22 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Jens Lind - Afterworkföreläsning: Med Passionen som drivkraft - Våga lita på dina knäppaste idéer

Skratt, eftertanke, och ibland en tår i ögat. Jens föredrag innehåller många känslostämningar, men den röda tråden är lust och kreativitet. Jens har bevakat alla de största idrottsevenemangen, men man behöver inte vara det minsta sportintresserad för att uppskatta hans föreläsningar. Jens berättar om människor och dråpliga och fascinerande händelser på sitt alldeles egna sätt. Han förmedlar en inställning till livet och arbete: Våga prova, våga gå din egen väg! Ha roligt!

När: Fre 23 maj Afterworkmingel 16.15-17.15 och föreläsning 17:15-18:00
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Anders Lundin - Miniworkshop - Det är bara när vi reflekterar som vi utvecklas

Har vi råd att inte ha tid för reflektion? Vad händer på sikt om vi inte avsätter tid till utveckling? Vi bjuder på en kostnadsfri miniworkshop under 1,5 timme med Anders Lundin som är en av våra mest uppskattade utbildare. Anders kommer bland annat tala om reflektion, värdegrund, personlig utveckling, kommunikation och laganda. Låt dig inspireras och ta med dig några konkreta och enkla verktyg som du kan använda både i jobbet och privat.

När: Tis 27 maj Mingel 15.30 Föreläsning 16.00-17.30
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Anna Bennich Karlstedt - Varför zebror inte får magsår

Ett av våra största arbetsmiljöproblem idag är stress. Nyligen gjorda opinionsmätningar visar också att något av det svåraste människor har att brottas med är att få ihop sin vardag, att hitta den där rimliga balansen. Den här föreläsningen syftar till att ge grundläggande kunskaper kring vad stress är och hur man bäst kan ta kontroll och hantera den på ett bättre sätt. Föreläsningen går igenom: Vad är stress och när blir det farligt? Signalerna man bör ha koll på. Prova på: konkreta stresshanteringstekniker. Anna Bennich Karlstedt är psykolog och har många års erfarenhet som föreläsare och utbildare inom stress, stresshantering, konflikthantering och liknande områden.

När: Tis 3 juni Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Erik Ringertz - Årets chef 2014

Erik Ringertz har skapat ett ordspråk på det företag där han är VD: ”Vi är Netlight - och det är ingen annan som kan säga det!”. Erik ser företaget som en rörelse och sig själv som en gängledare. Hans medarbetare är renässanskonstnärer. Det förklarar varför många ser Erik som ”framtidens ledare, idag”. I sin föreläsning beskriver Erik sin ledarstil och sin syn på medarbetarskap. Det handlar om värderingsstyrning i praktiken och om att utgå från människorna. Erik Ringertz blev utsedd till Årets chef 2014.

När: Tor 5 juni Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Navid Modiri - Allt är påhittat - Bli en sån som hittar på

En fantastisk föreläsning om kreativitet, att bryta mot normer och gå sin egen väg med en av Sveriges intressantaste och mest inspirerande föreläsare. Navid Modiri är entreprenören som gjort allt från att vara programledare och artist till att starta stora projekt både ideellt och inom näringslivet. Han har bland annat arbetat med företag som Posten, Spotify och Volvo. Född i Iran och uppvuxen i Göteborg, utan pengar och akademisk utbildning, har denna 30-åriga entreprenör och kommunikatör tagit sig fram på energi, nyfikenhet och drivkraft. Som föreläsare är Navid Modiri engagerande, inspirerande, tankeväckande och underhållande. Hans föreläsningar uppmanar till mod och att hitta sin kreativitet.

När: Tis 10 juni Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2