Göran Everdahl

Idag är vi en nation av lagomextremister

Fotograf: Sara Moritz

Göran Everdahl

Är din chef Gudfadern och är dina kollegor som hämtade från Sopranos?

Få personer har nog ett så underskattat inflytande över oss som påhittade figurer på film och TV. Både som goda förebilder – och onda. Lär av maffiafilmer på jobbet!

Göran Everdahl är radio- och TV-pratare, filmkunnig och popkulturguru som delar med sig av sina imponerande kunskaper om stort och smått från filmens värld. Göran finner insikter och lärdomar för ledarskap och arbetsliv genom en oväntad sanning: vi älskar gangsterberättelser för att de ger oss verktyg i vardagen. Har du en Gudfadern-chef? ÄR du en Gudfadern-chef…? Och hur skildras just din bransch i film och på teve?

Göran Everdahls föreläsningar om ledarskap är både underhållande och tankeväckande. Med hjälp av filmens värld ger han exempel på chefer och medarbetare som kanske ligger lite väl nära verkligheten ibland.

Göran lotsar oss i filmens värld och ger oss både avskräckande och inspirerande exempel. Han gör halsbrytande kopplingar mellan vardagen, jobbet och till exempel maffian. Förutom att man har roligt bjuder Göran Everdahls föreläsningar på mycket igenkänning och fungerar som en strålande utgångspunkt för diskussioner i arbetsgruppen.

Göran Everdahl är i grunden skrivande journalist och något av en guru ifråga om populärkultur. Han recenserar film i Gomorron Sverige i SVT, är en av Spanarna i radions P1 och en uppskattad krönikör i Godmorgon världen. Under flera år har Görans spalt Bildningsakuten varit en självklar favorit för ICA-kurirens läsare.

Författaren Göran Everdahl har också skrivit böcker som "Bildningsakuten", "Boken om lagom" och "Leenden – en fälthandbok" (fälthandboken med Per Naroskin). Sommar i P1 har även haft Göran som värd två gånger.

Vintern 2014 vann Göran TV-programmet På Spåret tillsammans med Helena von Zweigbergk.

Pressbilder

Göran Everdahl

Göran Everdahl

Kulturjournalist

Fotograf: Kajsa Göransson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2