Daniel Daboczy

Daniel Daboczy

Möt entreprenören bakom FundedByMe

Vill du veta hur vi kommer att finansiera våra bolag och framtiden? Glöm banker och affärsänglar. Vi lever i delningsekonomins tid och världen förändras snabbt.

Hur drar du nytta av den förändriga världen omkring dig och hur förvaltar du ditt kreativa kapital. Strunta i att jaga kunder, hitta episka, lyriska fans och följare istället. Daniel Daboczy har vunnit Sollos Pris för entreprenörskap, har utnämnts till veckans entreprenör, vunnit europeiska White Bull priset och hans företag FundedByMe har utnämnts av Wired till ett av de 100 hetaste i Europa.

Daniel Daboczy är VD och grundare av FundedByMe. Konceptet handlar om att projekt och bolag som söker kapital, genom FundedByMe:s hemsida, kan presentera sin idé och bjuda in till dess realisering och finansiering från i princip vem som helst, så kallad crowdfunding.

I tio års tid arbetade han inom konstvärlden, främst på berömda konsthallen Färgfabriken, där han jobbade upp sig från praktikant till konsthallsansvarig. Mitt i brinnande lågkonjunktur bestämde han sig för att sadla om och dra nytta av webben, de sociala medierna och onlinevideomöjligheterna och startade då en webbyrå.

- Hur kul det än är att driva en webbyrå så insåg jag ganska tidigt att min passion låg i att göra projekt i långsiktiga syften och påverkade världen. Detta ledde till att jag startade ett projekt som hette IdeasFor Change vars syfte var att bli gräsrötternas TED. Alla lärdomar och nätverk jag samlade på mig genom dessa olika projekt pekade på att vi behövde hitta en europeisk lösning för finansiering och engagemang. Detta ledde till starten av FundedByMe, säger Daniel.

Idén till FundedByMe kom ur frustrationen från att vara utfrusen ur de amerikanska motsvarigheterna och han såg då potentialen och behovet för en svensk crowdfundingplattform anpassad till våra behov, givarkultur och som kan växa. Det bästa med att vara entreprenör tycker Daniel är; friheten, alla möten med kreativa och passionerade människor, att vara sin egen lyckas smed samt känslan av att vara den drivande del i något större.

Daniel Daboczy

Daniel Daboczy

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2