Hem > Personligheter > Danica Kragic Jensfelt

Danica Kragic Jensfelt

Människan och maskinerna

Danica Kragic Leder Centrum för autonoma system, Kungliga Tekniska Högskolans forskningscentrum inom robotik. Menar att robotar kan ta över många tråkiga och farliga jobb från människan och även användas inom vården.

Danica Kragic är professor i datalogi och vice skolchef för Skolan för datavetenskap och kommunikation vid Kungliga tekniska högskolan i Sverige. Hon förestår Centrum för autonoma system vid skolan och forskar i datorseende.

Danica Kragić är född och uppvuxen i Kroatien där hon utbildade sig till civilingenjör i maskinteknik vid tekniska universitetet i Rijeka. Hon fick en doktorandtjänst i datalogi på Kungliga Tekniska högskolan 1997 och disputerade i robotik 2001 med avhandlingen Visual Servoing for Manipulation : Robustness and Integration Issues.

2008 blev hon föreståndare för avdelningen Centrum för autonoma system, Computer Vision and Active Perception Lab, vid Kungliga Tekniska högskolan, vilket var den avdelning som hon doktorerade vid. 2011 invaldes hon som ledamot nummer 1627 av Kungliga Vetenskapsakademien samt blev en av de 22 första ledamöterna i deras nyinstiftade Sveriges unga akademi. 2015 invaldes hon som ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

Danica Kragić är hedersdoktor vid Villmanstrands tekniska universitet. Nobbade ett erbjudande om att jobba som fotomodell i Milano och började istället plugga till civilingenjör i maskinteknik. Flyttade till Sverige 1997. 2016 medverkade hon som sommarvärd i Sommar i P1.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta