Inspirationsbrev Januari 2016

Talargalan 2016 på Berns - Årets talare

För tionde året i rad ska Årets talare utses. Vi på Talarforum bjuder därför in till Årets talargala på Berns i Stockholm. Klockan 18.00 tisdag 26 januari slår vi upp portarna. Vi kommer att bjuda på vin, mingel och en kortare föreläsning innan vi presenterar vilka som vinner titlarna Årets talare – Kvinna, Årets talare – Man, Årets talare – Moderator samt Årets talare – Genombrott. Kvällens konferencier är Claes Elfsberg.

När: Tis 26 jan 18.00-20.00
Var: Kammarsalen på Berns, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Henrik Larsson-Broman - Smart B2B-försäljning är faktabaserad

Framgångsrika säljorganisationer fattar sina beslut baserat på fakta och analys. De gissar inte. De tror inte. De vet. Detta visar flertalet studier på området. Men vad innebär det att fatta kloka beslut baserat på fakta? Vad innebär det att bedriva smart försäljning? På den här föreläsningen får ni insikt i varför vi fattar så många felaktiga beslut och vad vi kan göra åt det. Insiktsfullt, underhållande och inspirerande är några av kommentarerna på denna föreläsning som riktar sig till alla ledare som vill utveckla företagets försäljningsförmåga. Henrik Larsson-Broman är forskare, trendanalytiker, säljare och grundare av ett analys- och forskningsföretag inom Sales Execellence.

När: Ons 3 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Annika Östberg - Mitt liv – om viljan att fortsätta

Annika Östberg satt 28 år i ett amerikanskt fängelse, dömd för mord. Hennes föreläsning handlar om att komma tillbaka. Om att finna hopp och en framtid trots ett mörkt förflutet. Om hur hon tog sig från skuldbeläggning och självupptagen till den hon är idag. Annika delar med sig av hur gick det till och om vilka sanningar hon hittade längst den långa och ofta mörka vägen. Hon berättar om vilja att fortsätta samt om hur man finner balans och förlåtelse? Den här föreläsningen är Annikas Östbergs livsberättelse. Annika blev utsedd till Årets talare 2013 - Kvinna av Talarforums kunder.

När: Tis 9 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Måns Möller - Att nå sina mål

I maj 2015 (efter ungefär två års förberedelser) gav sig Christer Skog & Måns Möller ut på sitt livs största äventyr. De skulle cykla kust till kust - 420 mil på 24 dagar över USA. Det här är ett föredrag om att lära sig jobba som en grupp, våga utmana sig själv och att nå sina mål. Att ta sig en an en överviktig komiker i 40-årsåldern som aldrig har tränat i sitt liv visade sig vara just så komplicerat som det låter på pappret. Föredraget innehåller många goda skratt men framförallt väcker det frågor: Hur jobbar vi själva som grupp och hur ska vi som organisation förbättra oss? Vad har vi för mål? Hur skall vi förbereda oss för att komma dit?

När: Tor 11 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Ramona Karlsson - Klart det går - frågan är bara hur

Ramona Karlsson är en av världens främsta kvinnliga tävlingsförare. Bland annat är hon första kvinnan att ha vunnit ett SM-rally i högsta klassen och 2013 blev hon framröstad som Årets Bilsportare. Hör berättelsen om hur Ramona byggt upp en mångmiljonsatsning utan ett öre på fickan och där hon trotsat och övervunnit sin svåra blygsel genom ett outtröttligt och viljestarkt arbete. Allt för att få ihop den budget som krävts för att kunna hålla på med sporten hon älskar. Ramona belyser även vikten av teamwork och rätt mindset för att kunna prestera i en av världens mest extrema motorsporter.

När: Tis 16 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Tobias Karlsson - Allt är möjligt

Tobias Karlsson kanske ni känner igen från TV4s Let´s dance som den glada dansaren som fört fram en rad kvinnor till stordåd. Hans liv har dock inte alltid varit så. En barndom kantad av mobbning och hemligheter höll på att bryta ner honom totalt, men har också gjort honom starkare och till den han är idag. Hör hans historia om de tidiga skolåren, där mobbningen löpte parallellt med en dansvärld fylld av beröm och ryggklapp. Hör om hur hans homosexualitet påverkat honom och hans omvärld och om hur Let´s dance fått drömmen att verka lite närmare.

När: Fre 19 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.05
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Mia Törnblom - Hur svårt kan det vara - Konflikthantering i praktiken

Det här är en föreläsning om konsten att leda sig själv och andra. Mia Törnblom delar med sig av sina metoder och erfarenheter om ledarskap, kommunikation, reflektion och svåra samtal. Mia Törnblom är författare, föreläsare, utbildningschef och konsult inom team och ledarutveckling. Hon är sedan många år en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare och författare till nio böcker som sålt i över 1 miljon exemplar. 2012 utsågs Mia till Årets talare, Kvinna.

När: Fre 26 feb Frukost 07.30 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Mikael Rehnberg - Hälsa på hjärnan! - hjärnergonomiska strategier för ett hållbart (arbets)liv

Föreläsningen bygger på den senaste forskningen och svarar på frågan: Vad kan du och din arbetsgivare göra för att skapa ett hållbart arbetsliv för alla? Förutom hjärnergonomiska tips för den enskilda individen tar vi även upp hur man på bästa sätt kan arbeta systematisk med riktlinjer utifrån forskning och beprövad erfarenhet för att uppfylla kraven i den nya AFS:en 2015:4 Organisatorisk och social arbetsmiljö.

När: Tis 1 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Paal Evjenth - Vinnande attityder

Det här är en föreläsningen som ger verktyg till den personliga utvecklingen. Den leder till skratt, ger inspiration och många aha-upplevelser. Efter föreläsningen skall deltagarna förstå vikten av den rätta attityden. Paal har utbildat och föreläst om vinnande attityder, eget ansvar, kundservice och motivation i över trettio år. Paals smittande entusiasm, kunnighet och rika erfarenhet har gjort honom till en av Sveriges mest uppskattade och bokade föreläsare.

När: Tor 10 mars Frukost 07.30 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Madeleine Westin - Svenskt väder i ett förändrat klimat

Madeleine Westin föreläser om väder. Någonting som väcker större och större intresset eftersom det blir mer och mer uppenbart att vi står inför en klimatförändring som kommer att påverka oss mer än vi nu kan ana. Fler och svårare stormar, katastrofala översvämningar och hetare somrar är bara några få av konsekvenserna av en varmare värld. Madeleine Westin är meteorolog har arbetat med väderförutsägelser under många år på såväl flygflottiljerna vid Karlsborg och Uppsala som på Marinens helikopterdivision vid Berga. Sedan 1993 har hon arbetat som TV-meteorolog, först på SVT och därefter på TV4.

När: Fre 18 mars Frukost 07.30 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Marika Carlsson - Hur blev det såhär?

En rolig föreläsning om att vara annorlunda, att stå upp för den man är och att våga ta plats. Marika adopterades från Etiopien, hon är hittebarnet som fick en ny chans i livet och tog den. Är det en slump att man är där man är i livet eller handlar det om självförtroende och målmedvetenhet? Är självförtroende något man får eller något man kan bygga upp?

När: Tis 22 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Eva Hamilton - Ledarskap och förändring

Hur leder man förändring i stora organisationer och vilka är de vanligaste utmaningarna som man stöter på? Under åtta år hade Eva Hamilton, som vd för Sveriges Television, ett av de mest publika och utsatta chefsuppdragen. I sina föreläsningar delar hon bland annat med sig av sina ledarerfarenheter från företaget som alla ser och har åsikter om.

När: Tor 31 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Staffan Landin - Hur mår världen och hur mår Sverige?

Kanske har du sett Hans Roslings spännande föreläsningar om tillståndet i världen. Om du tycker de är intressanta kommer du att gilla Staffan Landin. Staffan Landin har samarbetat med Hans Rosling under flera år i projekt inom FN. Han använder samma rörliga grafik och ger även han ett positivt perspektiv på tillvaron trots de stora problem som världen står inför. I denna inspirationsföreläsning får vi det perspektiv vi kan behöva för att se våra problem i Sverige i ett nytt ljus.

När: Fre 15 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.05
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Thomas Ek - Superentreprenören bakom OBH Nordica

Ta del av Thomas Eks berättelse om hur OBH Nordica på rekordtid blev marknadsledare i en redan mogen bransch. Med ett hängivet arbete och stor passion skapade bröderna Ek en framgångssaga tillsammans med sina lojala medarbetare. Innovation och design tillsammans med mod, snabbhet och kraftfull marknadsföring gjorde att de kunde utmana alla multiinternationella aktörer på sitt eget sätt. Med stort engagemang, mycket humor och med tydliga exempel delar Thomas med sig av sina erfarenheter och utmaningar under 32 års verksamhet. En spännande berättelse som ger lyssnarna energi och inspiration.

När: Fre 13 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.05
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2