Eva Hamilton

Eva Hamilton

Ledarskap och förändring

Journalist och verkställande direktör för Sveriges Television 2006-2014.

Hur leder man förändring i stora organisationer och vilka är de vanligaste utmaningarna som man stöter på? Att vara ledare inom offentlig verksamhet innebär ett uppdrag i allmänhetens tjänst med ansvar för hur offentliga medel används. Oavsett om man är politiker eller tjänsteman innebär det att man blir granskad och har allmänhetens ögon på sig. Under åtta år hade Eva Hamilton, som vd för Sveriges Television, ett av de mest publika och utsatta chefsuppdragen. I sina föreläsningar delar hon bland annat med sig av sina ledarerfarenheter från företaget som alla ser och har åsikter om.

Eva Hamilton föreläser bland annat om framgångsrikt ledarskap, förändring, media, att gå från monopol till total konkurrens och att leda med allmänhetens ögon på sig. Hon är även en erfaren moderator och samtalsledare.

Eva Hamilton är journalist och var verkställande direktör för Sveriges Television 2006-2014. Hon har bland annat blivit utsedd till Årets ledare, Årets förnyare och till Årets branschpersonlighet i tävlingen Stockholm Media Award. Eva är ordförande för branschorganisationen Film&TV-Producenterna, rådgivare för produktionsbolaget Nexiko och styrelseordförande för Luleå tekniska universitet. Dessutom är hon ledamot i styrelserna för LKAB, Expressen och Bonnier News. Hon har tidigare även suttit i styrelsen för Fortum Oyj, Fastator, Lindex, Stockmann Oyj och Dramaten.

2015 utsågs hon till hedersdoktor vid Mittuniversitetet och 2017 mottog hon Konungens medalj.

Video

Pressbilder

Eva Hamilton

Eva Hamilton

Journalist & styrelseproffs

Fotograf: Carl-Johan Söder

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2