Hem > Personligheter > Ramona Karlsson

Ramona Karlsson

Utmana gränserna - Sveriges bästa rallyförare

Ramona Karlsson är professionell rallyförare, och teamchef för sitt eget rallyteam Ramona Rallying. Hon har som första svenska kvinna totalvunnit ett SM-rally. Detta i rallyts högsta klass, och i samma klass som männen.

Ramona har tävlat som ensam tjej bland männen i motorsport sedan hon var 12 år gammal, och är idag Sveriges snabbaste kvinnliga rallyförare. Hon började med rally 2000 och har byggt upp sitt egna rallyteam Ramona Rallying. 2007 började Ramona tävla tillsammans med sin co-driver Miriam Walfridsson. Efter många år av hårt och målmedvetet arbete, lyckades Ramona 2012 nå drömmen om Rally-VM.

Ramona och Miriam blev det första svenska kvinnliga teamet i Rally-VM. Rally-VM i Nya Zeeland låg tjejerna 2:a, men tävlingen slutade dramatiskt i en bilbrand. Tjejerna fick kasta sig ur och fick se både sin bil och sin VM-dröm brinna upp. Men de gav inte upp. 2013 kom de tillbaks i rallyts högsta klass, och de var en comeback som hette duga. Som första kvinnor någonsin, tog de hem en totalseger i Rally SM-finalen. 2013 blev Ramona utsedd till "Årets Rallyförare" och Miriam till "Årets co-driver" för deras historiska resultat.

Hör berättelsen om hur Ramona byggt upp sitt team utan ett öre på fickan, och om sitt brinnande entreprenörskap kring sin rallysatsning. Föreläsningen innehåller även hur Ramona och Miriam byggt sitt samarbete och tillit till varandra, och utmanat gränserna tillsammans i en av världens mest extrema motorsporter.

Mot oddsen tillhör nu Ramona och Miram de snabbaste förarna i Sverige, och har bevisat att "Vill man så kan man". 2014 tar hon sig an ytterligare en historisk satsning då hon som första kvinna någonsin kör "Supercar", i Rallycross-VM:s högsta klass - med bilar som gör 0-100 på under två sekunder.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta