Inspirationsbrev Februari 2014

Årets talare 2013 - De är Sveriges bästa talare

Onsdag 5 februari korades Årets talare på den stjärnspäckade Talargalan på Berns. Talarforum har delat ut branschpriset Årets talare sedan 2006. Priset har tilldelats de föreläsare som Talarforums kunder tyckt varit de främsta under det gångna året. Det har varit allt från inspiratörer och psykologer till omvärldsbevakare och ledarskapsutvecklare. Tusentals föreläsningsdeltagare har varit med och röstat på Talarforums hemsida och nu kan vi stolt presentera pristagarna.

Årets talare 2013, Kvinna: Annika Östberg

Få föreläsare kan beröra sina åhörare som Annika Östberg. I sina föreläsningar delar hon verkligen med sig av sig själv. Annika talar utifrån sina erfarenheter av att ha dömts för ett dubbelmord och avtjänat sitt straff på ett av Amerikas mest välbevakade kvinnofängelser. Hon berättar om hur hon nu har lyckats försonas sig med sitt förflutna och kunnat förlåta sig själv. Hon visar hur man finner hopp och till slut en framtid trots ett mörkt förflutet.
— Jag får ofta höra av folk som lyssnat på en av mina föreläsningar att de sedan har hittat sin egen styrka, att de tittat på sina egna problem I ett annat ljus, svarar Annika på frågan om vilken egenskap som föreläsare hon är mest stolt över.
— Att få pris som Årets Talare – Kvinna ger det mig större självförtroende. Jag har ju träffat och lyssnat på så många andra föreläsare under mina resor och beundrat dem deras stil, talang och professionalism. Jag behöver inte längre bara vara ”tjejen som satt 28 år i fängelse”, utan kan tillåta mig själv att utvecklas, säger Annika om vilken betydelse priset har för henne.

»Läs mer om Annika Östberg

Årets talare 2013, Man: Paolo Roberto

Paolo Roberto är en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Han har alltid brunnit för samhällsfrågor och särskilt för de medborgare som har det mindre väl förspänt. Med utgångspunkt från sin egen bakgrund ger Paolo föreläsningar som inger mod, fightingspirit och insikt om att det är vi själva som har makten att förändra våra liv. Varvat med sina motivationsföreläsningar talar Paolo Roberto även om kost och hälsa.
— Jag har ju vetat om priset Årets talare eftersom jag har jobbat länge i branschen. Jag har även lyssnat på tidigare vinnare. Att få tillhöra den skaran är en ära, säger Paolo om att få priset Årets talare - Man.
— Trots att jag länge varit en väldigt framgångsrik mediapersonlighet, företagare och författare så möter jag fortfarande ibland en del fördomar och tveksamhet kring om en gammal buse och boxare kan vara en bra föreläsare. Genom det här priset så kommer fler att förstå att det är just min bakgrund som gör föreläsningarna så intressanta, säger Paolo om vilken påverkan priset som Årets talare kan ha.

»Läs mer om Paolo Roberto

Årets talare 2013 - Moderator: Ellinor Persson

Ellinor Persson är en av de mest noggranna och därför också en av de mest uppskattade moderatorerna i Sverige. Hon har mer än tjugo års erfarenhet och har varvat sitt arbete som moderator och konferencier med oräkneliga TV-uppdrag. Nu arbetar Ellinor som moderator på heltid och är känd för sin unika förmåga att få folk att slappna av och öppna sig.
— Det är fantastiskt roligt, en verklig ära, säger Ellinor om att ha blivit utsedd till Årets Talare - Moderator
— Priset är som ett bevis på att det lönar sig att inte lämna något åt slumpen. Att ta tid på sig och vara mycket noggrann i sitt arbete som moderator. Nu har min käre make bjudit ut mig på en trevlig restaurang för att fira. Givetvis kommer vi börja med att beställa in champagne, säger Ellinor.

»Läs mer om Ellinor Persson

Årets talare 2013, Genombrott: Robert Karjel

Robert Karjel har gjort kometkarriär som föreläsare. På bara något år har han blivit både en av de mest bokade och en av dem som fått högst betyg på sina föreläsningar av Talarforums kunder. När Robert föreläser om ledarskap, medarbetarskap och teamwork hämtar han exempel från sina upplevelser av att leda helikopterdivisioner utanför Somalia och i Afghanistan. Exempel som berör men samtidigt är så allmängiltiga att de går att använda i det vanliga arbets- och privatlivet.
— Det känns naturligtvis väldigt rolig Trots det faktum att jag ju faktiskt står framför en publik väldigt ofta, så är känslan lite: "Ja, nämen, har folk faktiskt lagt märke till mig, men vad kul!”, säger Robert om att ha blivit vald till Årets talare – Genombrott.
— Nu är det dags för ett glas bubbel. För som Napoleon sa: ”I motgång behöver man det och i medgång förtjänar man det”. Eller var det Churchill, säger Robert och skrattar.

»Läs mer om Robert Karjel

Årets talare 2013, Hederspris: Hans Blix

Talarforum ger Årets talare - Hederspris till Hans Blix för hans djupa kunnande och engagemang. Han blandar en unik kompetens med såväl pondus som ödmjukhet. Hans Blix är en av få svenskar som kan sägas ha haft inflytande över den internationella politiken och hans agerande har verkligen påverkat många människors liv. Hans Blix delar dessutom med sig av sina erfarenheter på ett ärligt och insiktsfullt sätt från talarscenen.

»Läs mer om Hans Blix

Claudia Olsson - Framtidens samhälle, globala möjligheter och nästa storföretag

Claudia Olsson har kallats Teknologstjärna i pressen och utnämnts till Årets Ledare i Sverige. Med bakgrund som första svenska deltagare och rådgivare till framtidsuniversitetet Singularity på NASA ser hon längre in i framtiden än de flesta. Claudia sätter även teknologin i kontext av världens tillväxtmarknader där hon delar med sig av innovation och utveckling som hon själv utforskat i Indien, Kina, Japan, Filippinerna och Singapore. Våra stora globala utmaningar översätts till globala möjligheter där just du har chansen att bygga nästa storföretag.

När: Fre 21 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Milad Mohammadi - Lika barn leka bäst, men olika barn hittar på de bästa lekarna

Från att växa upp i ett betonghus i miljonprogrammens utanförskap till att bli yngst i Sverige med en dubbelexamen som jurist, statsvetare och nationalekonom. Milad bestämde sig väldigt tidigt för att lära sig allt om integration, mångfald och hur man inspirerar människor att lyfta sig själva och andra. Han ville som en förebild och samhällsförändrare bevisa att olikheter är de största möjligheterna, och att alla människor spelar en viktig roll.

När: Fre 14 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Edna Eriksson - Mångfald och likabehandling 2.0

Dagens människa röstar inte på ett parti, går inte till simhallen eller söker ett jobb utifrån kön, ålder eller ursprung. Vi gör det utifrån helt andra parametrar. Självklart lever sexism, rasism och diskriminering av alla slag i vårt samhälle och det får aldrig bagatelliserad men att bekämpa sådana fördomar kräver ett helt nytt angreppssätt. Edna Eriksson arbetar med strategi och metodutveckling inom områden som mångfald och likabehandling. Hon har haft uppdrag som expert i regeringen och för olika myndigheter samt arbetat som konsult i näringslivet. I sin föreläsning delar Edna med sig av sin unika kompetens och ger konkreta verktyg för hur man bäst lägger upp arbetet med mångfald och likabehandling.

När: Fre 28 feb Frukost från 07:45-08:15; Föreläsning från 08:15-ca 09:15
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Björn Söderberg - Entreprenör utan gränser; hållbart och lönsamt

Björn Söderberg är en av Sveriges mest spännande unga sociala entreprenörer. Han driver tre företag i Sverige och Nepal som kombinerar socialt ansvar med lönsamhet. Han berättar om sina värsta dilemman som entreprenör i ett utvecklingsland. Framgångar blandas med misslyckanden. Björn Söderberg blev vald till Årets talare i Sverige 2008 och fick Göteborgspriset 2012 för sina betydande insatser inom hållbar utveckling.

När: Fre 21 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2