Fotograf: Petra Aho

Edna Eriksson

Mångfald & likabehandling - Föreläsare, utbildare och moderator

Edna Eriksson har arbetat med mångkultur, mångfald, likabehandling och jämställdhet i snart två decennier. Hon har gjort det i egenskap av journalist, debattör, tjänsteman på en rad olika departement och myndigheter, samt som utbildare och föreläsare.

Edna Erikssons ämnen är jämställdhet, diskriminering och likabehandling – från teori till praktik och att definiera målgrupper och kompetens i en global värld. Hon talar även om att människan inte har rötter, hon har fötter – om fällor och möjligheter i mångfaldens Sverige.

Edna Eriksson är från början en ljudtekniker som blev elevfackligt verksam och omskolad till journalist. Hon har verkat som förtroendevald, expert och utredare i en rad utredningar på olika departement och myndigheter kring mångkultur, ledarskap, integration, antirasism, ungdomskultur, kultur, diskrimineringsjuridik, ungdomsfrågor och medborgarskap. Hon har verkat som föreläsare och moderator sedan hon var 18 år och har över 700 uppdrag i bagaget över hela Sverige i såväl offentlig sektor som näringsliv och ideell sektor. Hon har arbetat med kulturarv, mänskliga rättigheter och mångfald på ett unikt sätt med ett unikt nätverk av forskare, jurister, managementkonsulter, ledarskapskonsulter, konstnärer, poeter, författare, journalister, HR-konsulter, rekryteringsföretag, historiker, författare, filosofer, ledande PR och kommunikationsbyråer i Sverige och utomlands för att ständigt utveckla frågan om hur vi förstår och förhåller oss till människor i rörelse och förändring.

Edna har bland annat talat på TEDxStockholm och producerat TEDxBotkyrka och TEDxSödravägen.

Video

Pressbilder

Artiklar

Edna Eriksson

Liknande profiler

Moderatorer med en utbildande profil

Konferencier som utbildar

Värderingar

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
$zopim(function() { });