Inspirationsbrev Januari 2014

Hetaste trenderna 2014

Så här direkt efter årsskiftet vill många summera det gånga året. Vi vänder istället blicken framåt och presenterar här de hetaste affärstrenderna inför 2014. Vi har träffat några av Sveriges och i sina branschers absolut vassaste personer för att få svar på frågorna: ”Var kommer fokus ligga?”, ”Hur når man kunderna?”, ”Vad kommer de efterfråga?” samt ”Hur hittar man rätt medarbetare?”

»Läs hela artikeln...

Teo Härén i Talarna - Talarforums podcast

I Talarna träffar Pelle Tornell Föreläsare, författare och forskare som delar med sig av insikter, inspiration och personliga historier. I detta avsnitt intervjuas Teo Härén som berättar om hur du kan bli mer kreativ - hur man använder Facebook som kreativt verktyg - om sina egna dagliga rutiner för att få nya idéer - vad som gör en föreläsare inspirerande - hur du kan få låna en paradisö för att utveckla ditt nästa drömprojekt.

»Läs hela artikeln...

Lär dig motiveras av kritik

Att få feedback i sitt arbete är viktigt: det förbättrar arbetsinsatsen och är utvecklande för väl som yrkesmänniskan som för privatpersonen. De flesta företag är väl medvetna om detta och utbildar därför sina arbetsledare i att kunna ge feedback på ett effektivt och konstruktivt sätt. Men att förbättra kompetensen hos dem som ger feedback kommer inte att ge effekt om mottagaren inte kan ta till sig av feedbacken. Sheila Heen och Douglas Stone vid Harvard Law School har under de senaste 20 åren studerat hur arbetsledare ger och tar emot kritik konstruktivt.

»Läs hela artikeln...

Möten & Events - Kostnadsfria föreläsningar med stora stjärnor i Stockholm, Göteborg och Malmö

På Möten & Events i januari och februari 2014 kommer vi ha kostnadsfria föreläsningar med en rad spännande personligheter. Möten & Events är den perfekta inspirationsplatsen för dig som bokar och arrangerar möten, events och affärsresor. Här hittar du nya idéer och lösningar som gör ert företags möten till framtidens möten.

»Läs hela artikeln...

Johan Staël von Holstein - Det går, du kan, du skall… Du Måste!

En föreläsning om att kämpa, drömma och leverera. Johan berättar med stor inlevelse om uppgång och fall. Han ger inblick i sin passion för frihet samt hur den hänger samman med hur man fattar sina beslut och hans syn på ansvar. Johans föreläsning tar avstamp i det förflutna för att sedan hämta kraft i nuet för att ge energi att ta sig an framtiden.

När: Tis 11 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Clas Dahlén - Årets Marknadschef: Så ökar du vinsten och stärker varumärket!

Efter sina stora framgångar med nätcasinot Mr Green blev Clas Dahlén 2013 vald till Årets Marknadschef. Clas har en genuin erfarenhet som VD och Marknadsdirektör i såväl internationella koncerner som nystartade företag och vet vad som krävs för att lyckas med ett marknads- och försäljningsdrivet företag. Med sin entreprenöriella drivkraft ger han underhållande och konkreta exempel på hur man kan förändra och lyfta sitt varumärke, marknadsstrategi och arbetssätt för att nå styrelsens höga mål och vinna konkurrenskriget.

När: Fre 14 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Edna Eriksson - Mångfald och likabehandling 2.0

Dagens människa röstar inte på ett parti, går inte till simhallen eller söker ett jobb utifrån kön, ålder eller ursprung. Vi gör det utifrån helt andra parametrar. Självklart lever sexism, rasism och diskriminering av alla slag i vårt samhälle och det får aldrig bagatelliserad men att bekämpa sådana fördomar kräver ett helt nytt angreppssätt. Edna Eriksson arbetar med strategi och metodutveckling inom områden som mångfald och likabehandling. Hon har haft uppdrag som expert i regeringen och för olika myndigheter samt arbetat som konsult i näringslivet. I sin föreläsning delar Edna med sig av sin unika kompetens och ger konkreta verktyg för hur man bäst lägger upp arbetet med mångfald och likabehandling.

När: Fre 28 feb Frukostmingel från 07:45-08:15; Föreläsning från 08:15-ca 09:15
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Pelle Törnberg - Alla älskar förändring… i alla fall andras

Pelle Törnberg har startat och drivit bolag i Europa, Ryssland, Afrika, Latinamerika, Kanada och USA samt byggt upp och suttit som VD för MTG, ett av de mest framgångsrika mediebolagen i Europa. Som en av Sveriges största företagare säger han att nyckeln till framgång inom företagsamhet är att man väljer att handla. Det innebär inte att handling alltid nödvändigtvis leder till succé, men utan handling blir det inget företag. Pelle talar om chefsrollen, om hur viktigt det är att chefen är tydlig, vågar ställa krav och ge kritik. Hur håller man då kreativiteten och arbetsglädjen uppe på en arbetsplats? Möt en som vet! Föreläsningen presenteras tillsammans med Berns.

När: Ons 12 mars Frukost (Kaffe och smörgås) 7.30, Föreläsning 8.00-9.00
Var: Kammarsalen på Berns, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Charlotta Mellander - Lyckliga platser… hur valet av boendeort påverkar hela ditt liv

Charlotta Mellander är professor i nationalekonomi och en av landets främsta experter på städer och regional utveckling. Hon är en mycket efterfrågad talare både i Sverige och internationellt. Hon har tillsammans med professor Richard Florida varit med och utvecklat och publicerat teorier kring den kreativa klassen och städer där de vill bo. Teorierna berör såväl företag som regioner, som strävar efter att attrahera kreativa individer.

När: Fre 2 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
array(11) { ["network"]=> NULL ["network2"]=> NULL ["gclid"]=> NULL ["matchtype"]=> NULL ["copy"]=> NULL ["referer"]=> string(6) "Direct" ["last_language"]=> string(2) "sv" ["root_folder"]=> string(0) "" ["zopim"]=> array(1) { ["set_referer"]=> bool(true) } ["newsclick"]=> int(1) ["pageview"]=> int(1) }