Hem > Personligheter > Nanok Bie

Nanok Bie

Internet förändrar allt

Nanok Bie är specialist i gränslandet mellan media, teknik och makroekonomi.

Det finns alltid något nytt på nätet som förändrar "verkligheten" och i dagsläget är nog den teknik som kallas "blockchain", eller blockkedjan, den mest intressanta. Det är ett komplicerat systembygge där "learn-by-doing" är den mest effektiva inlärningsmetoden; dvs workshops där man prövar på de nya funktionerna och apparna som bygger på denna nya och verkligt omvälvande decentraliserade teknik. Men frågan är: när är det mest effektivt att decentralisera jämfört med våra idag traditionella och högst centraliserade organisationer, maktstrukturer och världsåskådningar?

Nanok Bie är en av världens främsta experter på störande ("disruptive") teknologier – som t.ex "blockchain". Som journalist har han bevakat området i mer än 20 år för DN, Metro och SVT m.fl. Som entreprenör har han startat flera bolag och lett marknadsarbetet på en av världens största Bitcoinaktörer. Som marknadsansvarig på klimatpositiva datacentret Elementica.se har Nanok hjälpt till att göra datatjänster mer miljövänliga.Nanok lämnade jobbet som kommentator i Aktuellt och specialistreporter på Sveriges största nyhetsredaktion för att ta hand om kommunikationen på Bitcoin-aktören KnC, då ett av världens snabbast växande IT-bolag – och blev sedan rekryterad till Bahnhof för att ta hand om kommunikationen kring Stockholms största datacenter-satsningar. Han har tidigare skapat allt ifrån världens första bloggsamling (han var en av världens första bloggare i mitten på 90-talet) till världens första strömmande musik-app.

I underhållande och tankevärda föredrag låter Nanok Bie sina åhörare inte bara förstå nya fenomen och funktioner på nätet utan också inspireras av exempel på hur de kan nyttjas, samt hur de kan effektivisera den egna verksamheten. Föredraget är utformat på ett sådant sätt att åhörarna inte bara ska lyckas förstå de senaste teknologierna, utan också kunna applicera dem på den egna verksamheten.

Internet "stör" de flesta verksamheter. Att närmare förstå *hur* är väl investerad tid för alla som på något sätt arbetar med informationshantering, rättigheter, finansiella tjänster, transaktioner, intellektuella tillgångar, patenträtt, juridik och Internet i allmänhet. Bland annat.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta