Hem > Personligheter > Ulla-Maria Andersson

Ulla-Maria Andersson

Berör på djupet och inger hopp

Ulla-Maria Andersson är född 1956 och uppvuxen i en förort till Stockholm. Redan i tidiga tonår började hon missbruka och det fortsatte långt upp i vuxen ålder. Men 1991 kom vändpunkten och i över tjugo år har hon arbetat som terapeut.

2014 debuterade Ulla-Maria som författare på Norstedts förlag och har sedan dess skrivit flera självbiografiskt baserade romaner.

Ulla-Marias böcker har fått stor uppmärksamhet och mycket positiva recensioner i bl.a. Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet och Sydsvenska Dagbladet. Hon har också intervjuats i P4 extra och vid flera tillfällen varit gäst hos Malous von Sivers "Efter tio". Debutromanen finns med i hennes bokklubb. Ulla-Maria har även medverkat som föreläsare på M-magasins "Lyckokryssning".

Föreläsningarna handlar om att överleva ett liv fyllt av svek, övergrepp, missbruk och misär. Barndomen i en dysfunktionell familj med en psykiskt labil mamma har satt sina spår. Ulla-Maria beskriver på ett berörande sätt sin uppväxt och tonårstid. Med självdistans och humor berättar hon sedan om sina år på kvinnofängelset Hinseberg, där hon var inlåst under många år, första gången bara arton år gammal. Hon ger en unik inblick i en sluten och mytomspunnen värld som få kan berätta om. Detta är en föreläsning om att gå fullständigt vilse i livet och finna sig tillrätta med det. Ulla-Maria talar också öppet och avskalat om smärtan som uppstår när man på grund av drogberoende inte förmår ta hand om sitt barn. Om skulden och skammen som växer sig allt starkare och hur svårt det kan vara att våga möta det svåra man förorsakat andra. Men hon talar också om försoning och förlåtelse. Och om lyckan att få en andra chans.

Ulla-Marias berättelse inger hopp. Hon beskriver en livsväg som visar att det aldrig är försent att förändra. Att det går att utvecklas och mogna som människa, även när omständigheterna är ogynnsamma. Hur attityden spelar en avgörande roll och hur möten med andra människor kan göra stor skillnad.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta