Hem > Personligheter > Sofia Svanteson

Sofia Svanteson

Framtiden i en uppkopplad värld

Sofia Svanteson är en ung, framgångsrik och inspirerande entreprenör som lyckats med det som de flesta knappt vågar drömma om.

Sofia Svanteson brinner för att förändra världen till det bättre med hjälp av digitaliseringens möjligheter. Hon lägger stor vikt vid problemdefinition och hjälper organisationer och företag att ta fram nya tjänster, affärer och strategier utifrån insikter om användares och medborgares behov och beteenden. Hon ser nya tekniker och tekniska plattformar som möjligheter och inte som tunga utmaningar. För att skapa förändring måste man våga tänka nytt och annorlunda och utsätta sig för okända situationer, något

Sofia själv upplevt otaliga gånger sedan hon grundade den strategiska designbyrån Ocean Observations 2001. Hennes första kund var Samsung i Sydkorea, och hon gick från att vara interaktionsdesigner på webbyrån Razorfish till att designa operativsystem för mobiltelefoner och leda samt leverera projekt till ett av världens största elektronikföretag, i en helt främmande kultur på andra sidan jorden. Sedan dess har hon öppnat kontor i Tokyo och jobbat i stort sett alla världsdelar. Idag designar och utvecklar hon tillsammans med sina kollegor CSR-utbildningssystem för fabriksarbetare i Bangladesh, förändrar hälso- och sjukvården, samt jobbar med integration av utlandsfödda på den svenska arbetsmarknaden, allt med hjälp av digitaliseringens möjligheter.

2014 blev Sofia utsedd av dåvarande EU-kommissionären Neelie Kroes som en förebild för unga kvinnor att välja teknisk utbildning. Under 2013-2015 satt hon i Digitaliseringskommissionens expertgrupp. Hon har talat på tidningen Wireds event om framtidens hälso- och sjukvård och hon har arrangerat innovationsträning för företag såsom Amazon och Microsoft i Japan. 2015 tillhör hon den lilla skara som för första gången keynotetalar på Daniel Ek och Ash P nya konferens Brilliant Minds, vilken handlar om att sätta Sverige på kartan som världens mest kreativa nation.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta