Inspirationsbrev Januari 2020

Gott nytt år önskar vi på Talarforum!

Tack alla våra fantastiska föreläsare och kunder för ett härligt samarbete. Det har varit ett händelserikt år och vi har utökat vårt nätverk med flertalet intressanta talare och vi har haft glädjen att välkomna många nya kunder i olika branscher.

Talarforum växer och vi fortsätter att rekrytera medarbetare. Känner du någon som vill förmedla talare i en kreativ miljö så tipsa dem gärna. Läs mer nedan.

Söker du talare till nästa event? Kontakta Talarforum!!

Mot ett spännande 2020!

Vi hörs

Är du vår nya kollega?

Vill du arbeta med Sveriges främsta inspiratörer och föreläsare? Drivs du av hjälpa dina kunder att bli framgångsrika? Som Account Manager på Nordens största förmedlare av föreläsare får du arbeta i en roll med många bollar i luften och ett stort nätverk där du kopplar samman rätt föreläsare med rätt företag. Om du har ett stort inre driv och du vill arbeta fritt under eget ansvar kan detta vara rollen för dig. Välkommen in med din ansökan.

»Läs mer om tjänsten

Vem blir årets talare?

Snart tillkännages Sveriges bästa talare 2019 i kategorierna Årets talare – Genombrott Kvinna, Genombrott Man, Moderator, Kvinna och Man. Samtliga nominerade är personer som varit extra uppskattade och stuckit ut under det gångna året. De har på olika sätt spridit kunskap och inspiration och lyckats nå fram med sitt budskap till åhörarna. Den 4 februari går Talargalan av stapeln och vi får veta vilka alla pristagare är. Det finns fortfarande möjlighet att rösta på din favorit.

»Rösta här...

Magnus Helgesson - Nöjda medarbetare ger resultat

När Framgångspodden firade avsnitt 300 så bjöd de in entreprenören och föreläsaren Magnus Helgesson. Avsnittet blev ett av de mest uppskattade och lyssnade i programmets historia, och är en av Alexander Pärleros personliga favoriter. Nu bjuder Talarforum sina kunder på en kostnadsfri frukostföreläsning med Magnus Helgesson. Magnus öppnade vid 23 års ålder sin första restaurang. Koncernen växte succéartat men resultatet följde inte med. Istället gick bolaget med storförlust och medarbetarna var missnöjda. Till slut kastade Magnus ut högtravande affärsidéer och fokuserade på det väsentliga: ”Nöjda medarbetare ger fler gäster och det ger stålar. Allt ska vara så enkelt”. När han sedan lämnade koncernen bakom sig var det med rekordnöjda medarbetare, svarta siffror, 40 restauranger och en omsättning på 700 miljoner kronor med svarta siffror. Magnus föreläsning blir en garanterat omskakande energikick. Passionerat, underhållande och humoristiskt delar han med sig av sina erfarenheter kring företagskultur, team, ledarskap och motivation.

När: Tor 30 jan, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Christina Rickardsson - Sluta aldrig gå - från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Västerbotten

Christina Rickardsson vill med sin unika historia inspirera och skapa bättre förutsättningar för myndigheter, organisationer, företag och individer att utveckla sitt multikulturella arbete. Hon är vinnare av Årets talare - Genombrott 2017. Christina Rickardsson föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien där hon bodde tillsammans med sin mamma i en grotta. Senare flyttade de till en kåkstad i Sao Paulo och bodde även på gatan där de tiggde, svalt och utsattes för fysisk och psykisk misshandel. Som sjuåring hamnade Christina och hennes lillebror på barnhem. När hon var åtta år gammal adopterades hon och hennes lillebror, mot sin och sin mammas vilja, till ett välmående villaområde i Vindeln, i Västerbotten. I Sverige var hon trygg hos sin nya familj men otrygg i den nya miljön. Luften, maten, solen, växterna, dofterna – allt var annorlunda och hon kände sig inte hemma. Hon fick ofta höra att det hon gjorde inte var rätt i Sverige så hon kom att trycka undan den brasilianska flickan Christiana och skapa den svenska Christina. Christina vill öka förståelse för olikheter, fördomar och kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället.

När: Fre 7 feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Ann-Christine Ruuth - Pappa Ann-Christines bekännelser - Från man till kvinna på 45 minuter

Vad tror du händer när en manlig kyrkoherde i Svenska kyrkan berättar att han i själva verket är en hon? Ann-Christine Ruuth vet. När hon som tidigare hette Åke berättade att i fortsättningen ville hon kallas Ann-Christine tog det inte hus i helvete. Det blev inte ens ett herrans liv. Istället möttes hon av en närmast kompakt tystnad. Det var inte många i kyrkan som visste något om transpersoner och att det kunde vara en präst blev för många en chock. För Ann-Christine blev det en ibland mycket mödosam resa där hon fick möta mångas fördomar och ifrågasättanden. Men också mycket respekt. Hennes dotter skrev boken "Min pappa Ann-Christine" som blev mycket uppmärksammad och ledde till att de båda hamnade hos Skavlan. Boken nu gett upphov till film! "Min pappa Marianne" har premiär i februari 2020 med Rolf Lassgård och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna. Ann-Christine Ruuth firar nu fem år som professionell föreläsare, hennes kunder är många och finns inom alla delar av samhället – polisen, landsting, kommuner, kyrkan, skolor, näringslivet.

När: Tor 13 feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Hampus Nessvold - Ta det som en man

I föreläsningen som bygger på boken ''Ta det som en man'' (Bonnier Carlsen, 2017), gör Hampus en personlig och rolig djupdykning i sig själv och mansrollen. En tankeväckande föreläsning som inte bara ifrågasätter dagens samhällsnormer, den destruktiva och begränsande mansrollen utan också uppmuntrar pojkar och män att ta ansvar och vara del i kampen. En föreläsning som trots högst allvarligt budskap framförs med gränslös humor och självironi samt öppnar upp för samtal mellan unga och vuxna. Viktig för alla som är eller känner en man.

När: Tis 18 feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Annah Björk - Ni måste flytta på er

Vad kan vi lära oss om jämställdhet från världens mest sexistiska bransch? Sexism och nedvärderande av kvinnor alltid varit en integrerad del av musikbranschen, från stenkaka till Spotify. Men nu har några av de största unga kvinnliga artisterna inlett en kamp – mot orättvisor och övergrepp och för rätten till sin röst, sin musik, sina pengar och sin sexualitet. Deras erfarenheter och metoder är ren inspiration och wow-känsla för individer och organisationer som behöver en turbomotor i jämställdhetsarbetet. Följ med Annah Björk in i en smutsig industri som präglats av sexism och tystnadskultur i decennier. Med konkreta anekdoter hämtade från sin bok "Ni måste flytta på er" ger hon er ett VIP-pass dit ni aldrig varit: till musikstudior, skivbolag och scener där artister som Zara Larsson, Laleh, Molly Sandén, Little Jinder och Tove Lo berättat om kampen mot männen med makten. Tillsammans bildar deras häpnadsväckande historier en väv av erfarenheter som som verkligen peppar och hjälper dig där du är. För fungerade deras kamp i världens mest sexistiska bransch, kommer den hjälpa dig också. Annah Björk visar med sin starka föreläsning hur andra branscher kan inspireras av poptjejerna som gjorde revolution och hur man jobbar konkret för jämställdhet och mot sexism.

När: Tor 20 Feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Anders Lundin - Att skickliggöra varandra

Talarforum bjuder på en frukostföreläsning med den framgångsrika föreläsaren (och tidigare förbundskaptenen i handboll) Anders Lundin i konsten att göra varandra skickliga. Detta är en viktig nyckel till att skapa en framgångsrik och hållbar kultur på arbetsplatsen. I framgångsreceptet är viktiga ingredienser att vara ärliga och nyfikna; att samtala om samtalet; att prata om det som är viktigt; att vi frågar om det vi undrar; att vi bryr oss; att vi stöttar varandra; att alla stora och små handlingar sitter ihop; att vi förstår att vi missar ibland; att vi upptäcker det vi uppmärksammar och tränar på, är det som växer; att det är på riktigt. - DÅ skickliggör vi varandra.

När: Fre 21 feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Andreas Piirimets - Ta makten över din stress!

I samarbete med Elite Hotels är du välkommen på en frukostföreläsning med Andreas Piirimets. Andreas var den hypereffektive IT-konsulten som efter 15 år av högt tempo och flera kollapser slutligen blev sjukskriven i utmattningssyndrom. Idag har han bytt spår och talar om hur vi kan undvika stress och utbrändhet. Med en blandning av allvar och lättsamhet sammanfattar Andreas aktuell hjärn-, sömn- och stressforskning på ett populärvetenskapligt sätt. Utifrån forskning och egna erfarenheter ger han konkreta tips och strategier kring hur vi hanterar många bollar i luften, livspussel, höga krav och störande avbrott i arbetet. Verktygen riktar sig till både organisationen och individen och handlar om hur vi kan undvika utbrändhet och sjukskrivningar.

När: Fre 28 feb, Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Marina Plaza, Kungstorget 6, Helsingborg

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2