Rösta på Årets talare

Genom att rösta är du med och påverka vem som vinner branschpriset Årets talare i kategorierna Genombrott, Moderator, Man och Kvinna. Vem har gjort extra stort intryck på dig under året? Vem har påverkat dig och fått dig att se saker ur ett nytt perspektiv? Har någon kanske bidragit till att din arbetsplats blivit bättre eller att ledarskapet utvecklats?

Prisets syfte är att lyfta både talarbranschen och individer som sprider sitt budskap på ett sätt som verkligen når fram till åhörarna. Föreläsare och moderatorer påverkar, utbildar och inspirerar människor och företag och skapar förändring. Det i sin tur utvecklar samhället och det tycker vi ska uppmärksammas.

Vinnaren kommer att presenteras på Talargalan den 5 februari 2019 och utses genom röstning, kundutvärderingar på genomförda uppdrag och en jury från Talarforum.

Läs mer om Årets talare och tidigare vinnare

Årets talare - Genombrott

Jonas Eriksson

f.d. Fotbollsdomare

Jonas är Sveriges mest framgångsrika fotbollsdomare som har kombinerat sin karriär med ett minst lika framgångsrikt entreprenörskap. Jonas har byggt upp bolag med stor framgång i flera branscher. Han har ett unikt perspektiv på ledarskap och kommunikation. Hur man agerar chef för Zlatan, Ronaldo och de bästa fotbollsspelarna i världen – men även hur man bygger framgångsrika företag med vinnarkultur. Han berättar om att skapa team - där det gäller att våga ta beslut, sälja in dem och klara pressen även när andra tycker han har gjort fel. Föreläsningarna fokuserar på ämnen som ledarskap, entreprenörskap, internationell kommunikation, konflikthantering, inspiration och personlig utveckling.

Leila Söderholm

Hälsoinspiratör

Leila Söderholms 100% engagemang smittar. I sina inspirerande föreläsningar blandar hon humor, igenkänning och allvar. Med varm ton stärker hon arbetsglädjen, ger motivation och får företag att jobba för ett gott medarbetarskap. Med 20 års erfarenhet av att coacha personal till mer glädje och bättre hälsa har hon en rik kunskapskälla att ösa ur. Leila är expert på TV4, frilansande medarbetare på Sveriges största magasin och pryder mjölkpaketen med sina enkla och roliga tips. Väck den inneboende kraften och skapa välmående hos dina medarbetare.

Charbél Gabro

Integrationist

Charbél föreläser och utbildar med fokus på integration. Han delar med sig av hur var att växa upp i utanförskap bland kulturkrockar, där drömmar och mål inte är i sikte, till att ändra tanke- och beteendemönster och finna motivation. Han fångar och berör åhörarna genom sin starka personliga historia och karisma. Charbél får andra att reflektera över sina beteenden och fördomar och skyggar inte för att ta upp svåra frågor. Föreläsningarna syftar till att öka förståelsen kring mottagande och bemötande av människor på flykt. Han har arbetat med ungdoms- och integrationsfrågor i mer än tolv år. Både genom socialt arbete i Sverige och med att hjälpa människor på flykt på den grekiska ön Lesbos.

Svante Randlert

Ledarskapsexpert

Svante är en av Sveriges mest anlitade konsulter inom ledarskap och medarbetarskap. Han har en bakgrund som business & People Advisor på Academic Work och föreläser om strategisk kompetensförsörjning, morgondagens medarbetare och det engagerande ledarskapet. Han arbetar dagligen med att hjälpa arbetsgivare och föreläser för organisationer runt om i Europa. Under hösten 2017 kom hans bok "Drömarbetsgivare" – De 10 budorden för att få medarbetare att vissla hela vägen till jobbet. Grunden i föreläsningarna fokuserar på organisationens viktigaste tillgång – medarbetarna. Förmågan att attrahera, engagera och utveckla rätt medarbetare på rätt plats är helt avgörande för att nå goda resultat.

Årets talare - Kvinna

Linda Hammarstrand

Expert inom företagskultur

Linda har 20 års erfarenhet av kommunikation, HR och utbildning. Hon hjälper företag och föreläser om hur du kan skapa en vinnande företagskultur och hur man kopplar värdegrunden till resultatet. Hon lyfter fram kraften i företagskulturen och förståelsen kring värdegrundsarbetet. Linda har erfarenhet av att arbeta med framgångsrika entreprenörer, såsom Petter Stordalen från Nordic Choice Hotels och Dan Sten Olsson från Stenakoncernen där hon implementerade värdegrunden för 22 000 medarbetare världen över. Det är våra vanor och beteenden – vår företagskultur - som syns på sista raden. Det som gör företag ledande idag är vår förmåga att samarbeta, inte bara samtidigt.

Katarina Gospic

Forskare

Katarina är utbildad läkare, forskare och fysiolog. Hon har ett förflutet som hjärnforskare och föreläser om hur hjärnan fungerar för att vi ska kunna prestera och må bättre. Hon gör svårbegripliga saker lättförståeliga och implementerar abstrakta forskningsresultat till konkreta tips som kan användas i vardagen. Den tekniska utvecklingen har gått i rasande fart, men vår hjärna är densamma som för 40 000 år sedan. Tar vi inte hänsyn till våra stenålderskopplingar i hjärnan blir de beslut vi fattar både irrationella och svårbegripliga. Om vi anpassar oss själva och samhället efter hur vår hjärna faktiskt fungerar skulle vi arbeta smartare och må väldigt mycket bättre.

Susanne Pettersson

Mental rådgivare

Susanne är en hyllad föreläsare samt en av Skandinaviens ledande konsulter inom förändringsarbete på organisations-, team- och individnivå. Susanne har drygt 25 års erfarenhet av att utveckla organisationer till framgång. Hon är även coach åt många aktiva och ledare inom Svensk elitidrott. Susanne föreläser om hur du tar fram kraften inom dig, i teamet och i organisationen så att alla kan dra åt samma håll med glädje. Hon brinner för att människor ska må och presterar bra tillsammans. Hennes specialistkompetens är kommunikation. Susanne är även författare till fem böcker.

Emma Wiklund

Entreprenör

Emma är en av världens mest kända fotomodeller. Hon har sedan slutet av 80-talet arbetat som modell, programledare och skådespelare med hela världen som arbetsfält.
Hon har figurerat på fler än 60 tidningsomslag i världen, bl.a. Elle och Vogue. Hon har även gått modevisningar för Chanel, Versace och Dior m.fl. Emma är sedan flera år entreprenör och har startat hudvårdsföretaget Emma S. I hennes föreläsningar berättar hon om sin inspirerande resa från modell till framgångsrik entreprenör i hudvårdsbranschen. Hon har stor erfarenhet från alla delar av projektet – produkter, förpackningar, prissättning, tillverkning och återförsäljare – allt för att produkterna och helhetsupplevelsen ska bli så bra som möjligt.

Årets talare - Man

Andreas Ekström

Journalist

Andreas är journalist, författare, föreläsare och moderator. Han arbetar som journalist på Sydsvenskan och har nått en internationell publik med sina föreläsningar om digitalisering. Andreas är varken ingenjör, tekniker eller programmerare. Hans perspektiv är samhället och människorna i det. Andreas målar framtidsbilder genom att prata om samhälls- och beteendeförändringar snarare än tekniska möjligheter. Andreas utsågs till Årets talare 2015 – Genombrott och var nominerad till Årets talare 2017 - Man.

Magnus Helgesson

Entreprenör

Magnus är entreprenören vars föreläsningar är en omskakande energikick. Passionerat, underhållande och humoristiskt delar han med sig av sina erfarenheter kring team, ledarskap och motivation. Han menar att grunderna för långvarig framgång är att förstå sin identitet, definiera varumärket, utöva professionellt ledarskap, optimera försäljningen, kommunicera målen och visualisera visionen. Magnus grundfilosofi är att allt handlar om mänskliga behov och drivkrafter. Om du förstår vad som driver människor och organisationer, är allt möjligt. Han öppnade Sveriges första Harrys-restaurang innan han hunnit fylla 23 år. Harrys blev en succé och franchisetagarna strömmade till.

SaraClaes Schmidt

Inspiratör

SaraClaes är inspiratör, entreprenör och f.d. marknadschef som blev känd som Sara Lund över hela landet när han "kom ut" som transvestit 2003. Claes föreläser alltid som Sara, dels för att han är transvestit, men också för att det utmanar åhörarens sätt att tänka. Han föreläser om de normer och värderingar som styr våra liv och hindrar oss från att tänka logiskt. De flesta vet att mångfald och oliktänkande är positivt, utvecklande och livsnödvändigt för ett levande samhälle. Trots det tillåter vi rädsla, nedärvda normer och gamla tankesätt styra våra liv. Föreläsningarna blandar humor och allvar, fakta och erfarenhet med syftet att uppdatera och bredda vårt sätt att tänka. Han har även skrivit boken "Från Man till Människa".

Mattias A. Klum

Fotograf

Mattias är en internationellt eftertraktad föreläsare och fotograf som publicerats i National Geographic Magazine flera gånger. Han är uppskattad för sitt sätt att skildra djur, växter, miljöer och kulturer i artiklar, böcker, filmer och föreläsningar. Han tar med åhöraren till världar du aldrig mött. Han inspirerar med bilder i världsklass, personliga historier och betraktelser om vår värld som ger djup eftertanke. Mattias förklarar vikten av den diversitet vi behöver bevara för att jorden även i framtiden skall kunna fungera som vårt hem. Han beskriver hur växter och djur är lika viktiga för jorden som våra organ är för att våra kroppar ska fungera. Han lyfter vikten av att agera hållbart, både som privatpersoner och företag.

Årets talare - Moderator

Julia Bendelin

Entreprenör

Julia är tidigare företagare, VD, arbetsgivare och reklambyråchef har under alla år varit en ofta anlitad moderator och konferencier. Hon har bred i sin kunskap och i grunden ligger en högskoleutbildning inom ekonomi och IT, kryddat med psykologi. Hon räds inte att ta sig an tunga ämnen eller att inspirera andra till stordåd. Hennes gotländska dialekt, humor, engagemang och energi är hennes kännetecken. Julia har även uppmärksammats då hon som privat aktör införde sextimmars arbetsdag för sina anställda.

Alexandra Pascalidou

Författare

Alexandra är journalist och en välkänd mediepersonlighet, moderator, konferencier och föreläsare. Hon brinner för jämlikhet och mänskliga rättigheter och är författare till flera kritikerrosade och prisbelönta böcker. Under sin karriär har hon arbetat som programledare med allt från Melodifestivalen till dokumentärer på SVT och Nyhetsmorgon. Alexandra föreläser även om retorik och kreativitet, om mänskliga rättigheter, jämlikhet, jämställdhet och demokrati.

Lennart Persson

Journalist

Lennart är en av landets mest erfarna programledare när det gäller direktsända nyhets- och debattprogram i radio och TV. Han har bland annat lett program som Aktuellt, Debatt, Gomorron Sverige, Nyhetsmorgon och P4Extra. Lennart har ett brett samhällsengagemang och gedigen erfarenhet. Hans väl utvecklade förmåga att ta människor och fånga en publik är ett framgångskoncept. Han har modererat inom de flesta samhällsområden som näringsliv, globalisering, digitalisering, politik, migration, skola, bostäder, miljö, jordbruk och kost.

Paulina Modlitba Söderlund

Digitaliseringsexpert

Paulina är en uppskattad och kunnig moderator. Hon har en bakgrund inom teknik och har länge arbetat med innovation, förändring och digitaliseringen i olika form och sammanhang. Hon har varit verksam inom allt från affärsutveckling och framtidsbevakning till digital produktutveckling och marknadsföring. Paulina har varit programredaktör för flera större konferenser som Webbdagarna, Women in Tech och Tidskriftsdagarna och är en van moderator med kunskap för allt som berör digitalisering och affärsutveckling med kunden i fokus. Hon är medlem i Digitaliseringskommissionens expertråd.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2