Våra talare gör också föreläsningar online. Kontakta oss så berättar vi mer!

Ann-Christine Ruuth
Fotograf: Anna Nordström

Ann-Christine Ruuth

Min pappa Ann-Christine

Vad tror du händer när en manlig kyrkoherde i Svenska kyrkan berättar att han i själva verket är en hon? Ann-Christine Ruuth vet.

När hon som tidigare hette Åke berättade att i fortsättningen ville hon kallas Ann-Christine tog det inte hus i helvete. Det blev inte ens ett herrans liv. Istället möttes hon av en närmast kompakt tystnad. Det var inte många i kyrkan som visste något om transpersoner och att det kunde vara en präst blev för många en chock. För Ann-Christine blev det en ibland mycket mödosam resa där hon fick möta mångas fördomar och ifrågasättanden. Men också mycket respekt.

Hennes dotter skrev boken "Min pappa Ann-Christine" som blev mycket uppmärksammad och ledde till att de båda hamnade hos Skavlan. Boken nu gett upphov till film! "Min pappa Marianne" har premiär i februari 2020 med Rolf Lassgård och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna.

Ann-Christine Ruuth firar nu fem år som professionell föreläsare, hennes kunder är många och finns inom alla delar av samhället – polisen, landsting, kommuner, kyrkan, skolor, näringslivet.

Ann-Christine har en unik erfarenhet av att leva i "båda världarna", både som man och som kvinna. Hon delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter och hjälper åhörarna att fundera vidare över sin egen identitet, vad det faktiskt innebär att vara människa och om de normer som styr våra liv. Ann-Christine har en mycket personlig stil i sin föreläsning som präglas av värme och mycket humor. Åhörarna görs på olika sätt delaktiga och aktiva i föreläsningen och frågor och synpunkter välkomnas.

Boka Ann-Christine för en fortbildning med arbetslaget eller en föreläsning. Den kommer garanterat att ge upphov till många samtal och funderingar kring vad det innebär att vara människa och många breda leenden!

I mer än fem år har Ann-Christine Ruuth gjort enormt uppskattade föreläsningar om könsnormer och könsidentitet över hela landet. Många har längtat efter att få höra berättelsen om hennes eget liv. Nu kommer den! Följ med på resan från pojkrummet i Rottne till dagen när hon som då var manlig kyrkoherde i Växjö, berättar för sina barn, sina syskon, sina vänner och medarbetare: Jag heter Ann-Christine. Mitt pronomen är hon.

Det blir en resa med många skratt men också eftertänksamhet och ett stänk vemod. Var dig själv, säger vi gärna till varandra. Men för några kan det kosta mer än vi anar. Det är en föreläsning som går rakt in i hjärtat!

Sagt om Ann-Christine Ruuth:

"Vi är jättenöjda med föreläsningen! Du är en otroligt skicklig, kunnig och närvarande föreläsare som jag har stor respekt för och som jag gärna bjuder in igen om tillfälle ges." - Åsa Åbom, Fackförbundet Vision, Linköping.

"Fantastisk härlig, positiv, idéväckande, ifrågasättande föreläsning! Det var höjdpunkten på helgen!" - Anna Olsberg Tuneskog, Simskoleförbundet.

"Vi är jättenöjda med din föreläsning och den passade bra ihop med dagen som hade temat Bli bättre tillsammans och mod. De var många som pratade om föreläsningen långt efter dagen i positiva ordalag." - Johanna Stridh, utvecklingschef, Skanska Sverige AB.

Video

Pressbilder

Ann-Christine Ruuth

Ann-Christine Ruuth

Fotograf: Anna Nordström

Värderingar

Personlig utveckling

Ledarskap

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2