Inspirationsbrev November 2019

Vem är Sveriges bästa talare?

Snart utses Sveriges bästa talare 2019 i kategorierna Årets talare – Genombrott Kvinna, Årets talare – Genombrott Man, Moderator, Man och Kvinna. Samtliga nominerade är personer som varit extra uppskattade och stuckit ut under det gångna året. De har på olika sätt spridit kunskap och inspiration och lyckats nå fram med sitt budskap till åhörarna.

»Läs mer och rösta...

Utmattningstendenser i arbetslivet kan bero på missförstånd

I tider av ökad utmattningsproblematik ställer sig många undrande till varför fler och fler människor klappar ihop. Självklart beror det på olika orsaker men kikar man ordentligt ute på våra arbetsplatser så hittar man en hel del som tyder på att vi helt enkelt, titt som tätt, missförstår oss fram till utmattning. Om vi kan medvetandegöra dessa missförstånd kanske vi kan förebygga en hel del energidränage genom att navigera lite smartare genom arbetstillvaron menar Anders Rydell.

»Läs hela artikeln...

Emma Knyckare - Konsten att anställa en kvinna

Här får du en humoristisk föreläsning med handfasta tips i hur man kan göra sin arbetsplats till jämställd. Steg för steg hjälper Emma er igenom sin manual i hur man närmar sig tanken på en arbetsplats med 50/50 könsfördelning. Emma Knyckare är en mycket uppskattad och flitigt anlitad radiopratare, programledare, konferencier, galavärd, skribent och festivalarrangör. Emma har under flera år varit programledare för bland annat "Morgonpasset" och "Tankesmedjan". År 2013 var hon programledare för "Musikhjälpen" och samma år fick hon sitt eget radioprogram – "Knyckare i P3". Dessutom medverkar Emma ofta i TV. Bland annat har hon tillsammans med Felix Herngren varit programledare för TV-programmet "Inte OK" och även medverkat i humorprogram såsom "Hårdvinklat", "Intresseklubben" och "Tror du jag ljuger". Emma har även lett Melodifestivalens förfest.

När: Tor 21 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Andra Farhad - Välkommen till en spännande Q & A med Börshajen Andra Farhad

Börshajen startades 2016 av den då 23-åriga Andra Farhad för att få fler att skaffa sig ett f*ck off-kapital. Börshajen vill krossa fördomar och göra kapitalmarknaden tillgänglig för alla. Oavsett om du är man eller kvinna, ung eller gammal, har invandrarbakgrund eller är helsvensk vill Andra Farhad ge dig makten att bygga din egen förmögenhet.

När: Tis 26 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Q & A 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Jonas Hagström - Otroligt små medel gör skillnad

Låt dig inspireras av hur man genom att våga säga ja och tro på sig själv, kan få det tillsynes omöjliga att bli möjligt. Man kan aldrig förutse exakt hur saker och ting ska bli, det enda man kan vara 100% säker på är att om man inte börjar, då blir det ingenting. Jonas Hagström är entreprenören som redan vid 9 års ålder hade sin första affärsidé. Inspirerad av uppväxten med en galen entreprenörspappa har han sedan genom livet förverkligat den ena idén efter den andra. Jonas har vägrat att lyssna på omgivningen som sagt "det där kommer aldrig att gå" utan istället anammat inställningen "någon måste få det att funka". Inställningen om att våga säga "ja" och prova sig fram har tagit Jonas ut på en fantastisk resa, från uppväxten i fjällbyn Gräftåvallen med 12 invånare, till framgångsrik företagare, social entreprenör och till och med ända upp på Globens scen tillsammans med Tomas Ledin. En resa som ju längre tiden går bara öppnar upp för fler och fler unika möjligheter.

När: Fre 29 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Olof Wretling - Diagnoserna i mitt liv

Olof Wretling är en av landets mest uppskattade komiker och berättare. För svenska folket är han även känd som en del av humorgruppen Klungan och Mammas Nya Kille. Olof har röstats fram som värd för Vinter i P1 inte mindre än sex gånger och Vinterpratet "Diagnoserna i mitt liv" blev så populärt att det år 2016 sattes upp på Rival i Stockholm och togs ut på en rikstäckande turné. Olof Wretling föreläser kring samma tema som föreställningen där han tar upp vad för diagnoser han har fått ställda, hur det har påverkat honom, hans uppväxt, liv och arbete. Han blandar humor med allvar och föreläsningen är lika rolig som den är viktig. Han vill påverka människor till att sluta dela in andra människor i fack, eller sätta etiketter på andras personlighet. Istället vill Olof få folk att öppna upp och ställa frågor för att visa sitt intresse för våra olikheter.

När: Tis 3 dec, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Claes Ceverin - Förändring 2.0: att förhålla sig till disruptiv förändring

Varför tappar många marknadsledande företag sitt momentum när ny teknologi intar deras marknad? Ett fenomen som växt sig allt starkare under vår tids starka teknologiska utveckling och som i slutändan kommer påverka de flesta företag oavsett bransch. Fenomenet drivs av det som kallas för disruptiv förändring och disruptiva teknologier. Stabila företag och branscher som till synes helt plötsligt utmanas av helt nya marknadsaktörer, med helt nya affärsmodeller och helt nya tankesätt. En del företag överlever disruptiv förändring, men de flesta hinner aldrig ställa om sitt tankesätt och sin affär. Claes Ceverin vet vad han talar om. Under flera år arbetade Claes på Nordens största oljebolag med ansvar för strategi och insikter. Där såg han tidigt hur ett nytt ekosystem av snabbväxande teknologier utvecklades i form av elbilar, självkörande bilar, solenergi och energilagring. Claes Ceverin är en flitigt anlitad föreläsare om framtiden och vår relation till förändring. I sitt arbete med att kartlägga framtidens mobilitet har han fördjupat sig i vår oförmåga att förhålla oss till exponentiell utveckling när nya disruptiva teknologier når vår marknad – det han kallar för “Förändring 2.0”.

När: Fre 6 dec, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2