Inspirationsbrev Oktober 2019

Magnus Helgesson gäst i succéprogrammet Framgångspodden

Framgångspodden firade avsnitt nummer 300 genom att bjuda in den populära föreläsaren och entreprenören Magnus Helgesson. Det blev ett fullspäckat avsnitt där de bland annat pratade om hans tid med den världsberömda coachen Tony Robbins, vad som gör framgångsrika personer framgångsrika, vikten av förebilder, ledarskapstips och de sex mänskliga behoven vi människor strävar efter att uppfylla. Magnus delar också frikostigt med sig av sina lärdomar från alla år som framgångsrik entreprenör och hur man lyckas få ner en tydlig affärsplan på endast ett A4.

»Läs hela artikeln...

Zanyar Adami - Uppdatera din svenskhet

Vi behöver en ny svenskhet där olikheter välkomnas och Sverige integreras mer i världen. Vad vinner jag som individ, min arbetsplats och Sverige på mer mångfald? Hur kan jag bryta mot jantelagen och frigöra min fulla potential? Hur kan jag bemöta dem som vill tillbaka till du gamla Sverige? Hur kan jag få andra att ge mer av sig själva i du fria Sverige? En inspirerande föreläsning fylld av skratt, filmer, diskussion och matnyttig kunskap som kommer att förändra din syn på Sverige för alltid.

När: Tis 15 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Andreas Piirimets - Är det skillnad på negativ och positiv stress?

Finns det någonting som heter positiv stress? Vad är i så fall det och hur skiljer det sig från negativ stress? Låt oss reda ut begreppen. Stress är en reaktion i kroppen. Denna reaktion uppstår när vi blir utsatta för en belastning som överstiger våra resurser. Det klassiska exemplet är att vi möter en tiger. Eftersom vi förmodar att tigern vill äta upp oss samtidigt som vi förmodar att vi inte kan varken övermanna eller springa ifrån tigern uppstår en stressreaktion i hjärnan. Pulsen ökar, smärtkänsligheten minskar, stresspåslaget hjälper oss på många olika sätt att ta itu med den aktuella situationen.

»Läs hela artikeln...

Olof Röhlander - De snurrande tallrikarna

Vi är alla i olika faser av våra liv. För någon sjuder tillvaron av hopp och tillförsikt, för någon annan är det tomt och öde. Någon blickar upp mot den blå himlen, någon annan stirrar ned i den mörka avgrunden. Någon är lycklig i livet som det är just nu, någon annan lever med en gnagande känsla av att det kunde varit så mycket bättre. Kanske har du varit i båda ytterligheterna. Du har både erhållit och tappat i ditt liv. Du har vunnit stort och förlorat stort. Upplevt såväl hopp som förtvivlan. Det är så att vara människa. Det går upp och ned, ibland sker det nästan samtidigt.

»Läs hela artikeln...

Susanne Pettersson - Skapa framgångsrika team!

Att få olika människor att dra åt samma håll med glädje är buskapet i Susannes frukostföreläsning. Med både humor och allvar kommer du att få verktyg om vad som bidrar till att människor kan samarbeta med framgång. Susanne är en hyllad föreläsare samt en av Skandinaviens ledande konsulter inom förändringsarbete på organisations-, ledar-, team- och individnivå.

När: Fre 25 okt, Frukost/mingel 07.45 föreläsning 8.10-9.00
Var: Elite Savoy Malmö, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Shahrzad Kiavash - Vägra att ge upp livet

2012 var Shahrzad klar med sina studier på KTH och hennes karriär hade just börjat. Hon tränade, levde hälsosamt och umgicks med vänner. Som en blixt från en klar himmel drabbades hon av en mycket allvarlig blodförgiftning, meningokocksepsis. Trots 40 operationer tvingas Shahrzad att amputera båda benen nedanför knäna. Några år senare blir hon den första dubbelamputerade kvinna att fixa en triathlon i full olympisk distans. Shahrzads föreläsning tar med dig på en berg- och dalbana av känslor. Hon beskriver en tuff väg tillbaka men också hur hon hittade motivation att gå, springa och cykla vidare efter sitt livs största motgång.

När: Ons 30 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Leo Razzak - Ledarskap, entreprenörskap och mångfald

Leo Razzak berörde hela Sverige med sin berättelse i sitt sommarprat 2013. Redan då räknades han som en av Sveriges främsta talare. Leo har förmågan att kunna anpassa sig till behoven för varje enskilt tillfälle. Hans huvudfokus ligger kring Ledarskap, Entreprenörskap och Mångfald. Alltid med ett lösningsorienterat fokus och med en garanti - Ingen lämnar föreläsningen oberörd.

När: Tis 5 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Anders Borg - Finansministern

Ingen trodde att han skulle bli finansminister - allra minst han själv. Ändå var det Anders Borg som skötte Sveriges finanser under den mest stormiga ekonomiska perioden sedan trettiotalets depression. I den nya boken Finansministern och i hans föreläsning på Talarforum berättar Anders Borg hela historien. Från det motarbetade förändringsarbetet av Moderaterna och formandet av Alliansen, till valsegern 2006 och det intensiva reformarbetet. Han har ingen standardföreläsning utan anpassar alltid sina föreläsningar beroende på ämne och grupp. Varje tillfälle är unikt.

När: Tor 7 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Emma Knyckare - Konsten att anställa en kvinna

Här får du en humoristisk föreläsning med handfasta tips i hur man kan göra sin arbetsplats till jämställd. Steg för steg hjälper Emma er igenom sin manual i hur man närmar sig tanken på en arbetsplats med 50/50 könsfördelning. Emma Knyckare är en mycket uppskattad och flitigt anlitad radiopratare, programledare, konferencier, galavärd, skribent och festivalarrangör. Emma har under flera år varit programledare för bland annat "Morgonpasset" och "Tankesmedjan". År 2013 var hon programledare för "Musikhjälpen" och samma år fick hon sitt eget radioprogram – "Knyckare i P3". Dessutom medverkar Emma ofta i TV. Bland annat har hon tillsammans med Felix Herngren varit programledare för TV-programmet "Inte OK" och även medverkat i humorprogram såsom "Hårdvinklat", "Intresseklubben" och "Tror du jag ljuger". Emma har även lett Melodifestivalens förfest.

När: Tor 21 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Välkommen till en spännande Q & A med Börshajen Andra Farhad

Börshajen startades 2016 av den då 23-åriga Andra Farhad för att få fler att skaffa sig ett f*ck off-kapital. Börshajen vill krossa fördomar och göra kapitalmarknaden tillgänglig för alla. Oavsett om du är man eller kvinna, ung eller gammal, har invandrarbakgrund eller är helsvensk vill Andra Farhad ge dig makten att bygga din egen förmögenhet.

När: Tis 26 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Q & A 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2