Inspirationsbrev Oktober 2018

Christina Bengtsson - 5 tips för att hitta fokus

Fokus kan vara både kortsiktig och långsiktig. De flesta jag coachar i fokus vill till en början uppnå en högre skärpa i ett pressat tillfälle, det vill säga att prestera ännu bättre ”när det gäller”, i ett kortsiktigt perspektiv, men utmaningen för de flesta idag handlar inte om att topprestera, utan om att kunna upprätthålla fokus i det längre perspektivet i en tillvaro då vi konstant splittras och möts av möjligheter i all oändlighet. Idag handlar det om att inse vad som inte behöver göras, vad som inte skall fokuseras på och helt enkelt bli en mästare i att prioritera bort. Utmaningen för företag och organisationer idag är att i ett överflöd av trender, ny technologi och massivt informationsflöde komma fram till vad som är viktigt och vad som inte är viktigt, och att våga stå fast i detta.

»Läs hela artikeln...

Fredrik Sträng - The sky is the limit

Han utmanar de högsta topparna i världen och är nyss hemkommen från K2 –världens tuffaste berg. Men här är haken. Han har alltid varit livrädd för höjder. Möt Fredrik Sträng, Skandinaviens främsta höghöjdsklättrare som inte bara talar, han talar om det han gör. Vinnarkultur, beslutprocesser och krishantering i extrema miljöer.

-Det är onödigt att gå runt och vara rädd för saker, så när jag var 17 år fick jag nog av att vara höjdrädd...

»Läs hela artikeln...

Eric Thyrell - Tala för världen - En inspirationsgala för välgörenhet!

Den 29 november går ett av talarbranschens bidrag för en bättre värld av stapeln. Det blir en inspirationskväll med några av Talarforums mest anlitade talare. Grundare och eldsjäl bakom projektet är föreläsaren Eric Thyrell. Eric är en föreläsare som stått på scen sedan barnsben och inte lämnar någon i publiken oberörd. Idén bakom projektet är att ha riktigt starka inspiratörer som sprider sitt budskap på ett både roligt och trovärdigt sätt för att sedan sälja biljetter till företag som vill ge sina anställda en riktig inspirationskväll i julklapp, där alla intäkter dessutom går till välgörenhet. Förmånstagare är Barncancerfonden.

»Läs hela artikeln...

Elisabet Lindgren - En hälsosam framtid för både planeten och oss själva

Elisabet Lindgren är läkaren som blev pionjär inom forskningen om hälsoeffekter av klimatförändringar. Hon var bland de första att publicera studier internationellt, som visade att klimatförändringar gett påverkan på människors hälsa. Elisabet berättar om hållbara lösningar på några av de globala utmaningarna; lösningar som också är bra för vår egen hälsa. Här ges recept på allt från hur en hållbar och hälsosam stad kan se ut, till åtgärder för att t ex bäst klara en värmebölja, och att välja rätt mat.

När: Tor 18 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Joakim Jardenberg - Internet - vår bästa vän eller värsta fiende

Den stora årliga undersökningen Svenskarna och Internet ger ett tydligt svar: vårt samhälle är i princip helt digitaliserat. Det är en omställning som gått i ett rasande tempo, så snabbt att vårt förhållningssätt kanske haft svårt att hänga med - både som individer, som organisationer, som företag och i offentlig sektor. Under den här sessionen kommer vi att få utmana oss själva och varandra, och få tips om framgångsrika sätt att komma framåt. Det handlar om att se möjligheter i utmaningarna och lösningar istället för att fastna i problemen. Och det handlar inte om teknik, det handlar om människor. Joakim Jardenberg är en förändringsförespråkare, framtidskramare och debattör i allt som rör sig runt gamla, nya, digitala och sociala medier. Redan 1994 internetifierade han mediesverige, bland annat genom att starta upp aftonbladet.se, han har även blivit utsedd till en av tio digitala profiler som statsministern bör lyssna på, av tidningen Internetworld. Med ett ben hos användaren, ett ben i tekniken och ett ben i affären har han alltid sökt förklara det komplicerade på ett enkelt sätt och skapa nytta och effekt ur alla de nya möjligheterna.

När: Tis 30 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Håkan Ericson - Högpresterande team i harmoni - kan vara guld värt!

Du kan inte planera och förvänta dig framgång – men du kan förbereda dig som om det är möjligt - för att på så sätt optimera förutsättningarna! Det var så de resonerade och bestämde sig för att inte sätta några begränsningar för sina mål. Ibland överförs teori till praktik och det gjorde det för U21-landslaget i fotboll sommaren 2015. Du får ta del av hur de arbetade med förberedelser, praktiska som mentala, få upplevelsen från de viktigaste händelserna under EM och vad som hände bakom kulisserna. Föreläsningen är tänkt att ge verktyg till ditt företag till att skapa välmående och målfokuserade team, samt upplevelsen av succé. Den avslutas med en fråga till dig - varför vann laget guld?

När: Fre 9 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Mikko Hyppönen - Hunting Hackers

Finnish computer security researcher Mikko Hypponen has been hunting hackers since 1991. Join us to hear his insights and stories on how computer criminals operate, and what we can do to protect ourselves. Mikko Hypponen is a world-wide authority on computer security and privacy issues. He is Chief Research Officer at F-Secure. Mikko has been working with computer security for over 20 years and has fought the biggest malware outbreaks in the net. As a result, he has been involved in catching several online criminals, assisting law enforcement in USA, Europe and Asia on cybercrime cases. He tracked down the authors of the very first PC virus. He has delivered hundreds of talks in over 40 countries over the last 20 years, including keynotes in the most important security conferences.

När: Fre 16 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Karin Zingmark - Maxa snacket - Led digitalt

Karin Zingmark | fd. marknadschef på Microsoft Sverige, författare, föreläsare och rådgivare. Tiden då ledningen kunde delegera kommunikation till en kommunikationsavdelning som paketerade och förde ut företagets budskap är sedan länge förbi. I dagens medielandskap måste företag bli kommunikativa fullt ut genom att lyssna, analysera världen utanför, ta till sig av kundinsikter och driva förändring i en ständigt pågående dialog med både medarbetare, kunder och omvärld. Karin Zingmark delar med sig av konkreta tips och råd för hur man bygger en kommunikativ organisation – en förutsättning för framgång i en uppkopplad värld.

När: Tis 20 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Anna Kinberg Batra - Ledarskap när allting förändras

Anna Kinberg Batra blev Moderaternas första kvinnliga partiledare 2015. Efter åtta år av moderatledd regering slutade det med en tung valförlust. När ministrarna slutade och resurserna krympte ledde hon ett omfattande förändringsarbete för att Moderaterna skulle kunna vinna val igen och hon själv bli Sveriges första kvinnliga statsminister hösten 2018. I stället blev hon den första Moderata partiledaren sedan 1907 som inte fick möta väljarna. Redan i augusti 2017 avgick hon, efter en turbulent tid med flyktingkris, terrorism, populism, polarisering och till sist även avgångskrav från otåliga partikamrater. I dag är Anna Kinberg Batra rådgivare och föreläsare om politik, samhälle och förändring, knuten till Handelshögskolan i Stockholm och Centre for Advanced Studies in Leadership. Utöver mångårig och internationell politisk erfarenhet på högsta nivå har hon arbetat med flera nystartade företag och varit informationschef på Stockholms Handelskammare. Hon är rådgivare till Sweden-India Business Council och styrelseledamot i Swedish Space Corporation och Avanza Pension. Batra är även engagerad i Seeds of Peace, som utbildar judiska och muslimska ungdomar i ledarskap och samhällsförändring. Under hösten 2018 kommer hon med boken "Inifrån", om hennes tid i politiken och ledarskap när allting förändras.

När: Ons 21 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Christina Rickardsson - Sluta aldrig gå

Christina Rickardsson föddes i Brasilien och bodde i en grotta. Flyttade till en kåkstad i Sao Paulo, bodde på gatan, tiggde, svalt och utsattes för misshandel. Vid åtta års ålder adopterades hon, mot sin mammas vilja till Vindeln, i Västerbotten. Hon är en inspirerande talare och fick nyligen priset Årets talare - Genombrott 2017.

När: Fre 23 nov, Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Mollberg, Stortorget 18, Helsingborg

»Mer information och anmälan...

Anna Gullstrand - Förlös engagemanget i ditt team!

Lär dig leda en grupp så att de blir allt de kan bli, och uppfyller sina mest högtflygande drömmar. På denna föreläsning får du koll på faktorerna som skapar trygghet, engagemang och blomstrande resultat. Du får också inblick i facilitatorns verktygslåda, med en massa konkreta tips och metoder du kan applicera på en gång. Målet är att förlösa kraft, kreativitet och framåtrörelse som du inte trodde var möjligt. Anna Gullstrand är digital expert, och var tidigare VD på en av Sveriges mest framgångsrika digitalbyråer. Hon har varit på listan över framtidens kvinnliga ledare fyra år i rad och hennes byrå kvalificerade sig årligen på topplistor för både kundnöjdhet och medarbetarnöjdhet. Anna har en examen från den prisbelönta och globalt erkända digitalutbildningen Hyper Island, och är nu ordförande i styrgruppen för deras program Digital Media Creative. Förutom att vara byråledare i Sverige har hon också startat digitalbyrå i Ryssland, där hon bodde 2011.

När: Tis 27 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Soki Choi - Kimchi och Kombucha: Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna

Soki Choi, PhD, Med Dr, är entreprenör, föreläsare och författare till den omtalade boken Kimchi och Kombucha - Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna som gavs ut av Bonnier Fakta hösten 2018. Hennes bok toppade listorna på AdLibris och Bokus redan första dagen, den blev slutsåld dag två, och trycktes i en andra upplaga redan efter en vecka! Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när bakterierik mat eller en enkel fekaltransplantation (dvs bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i Alzheimers, Parkinsons, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera. Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu.

När: Fre 30 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

4423

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2