Anna Gullstrand
Fotograf: Daniel Emanuelsson

Anna Gullstrand

Digitalisering och ledarskap

Vad är digitalisering och vilket ledarskap skapar mest framgång på den snabbföränderliga digitala arenan?

Anna Gullstrand är digital expert och var tidigare VD på en av Sveriges mest framgångsrika digitalbyråer. Hon har varit på listan över framtidens kvinnliga ledare fyra år i rad och hennes byrå kvalificerade sig årligen på topplistor för både kundnöjdhet och medarbetarnöjdhet. Anna har en examen från den prisbelönta och globalt erkända digitalutbildningen Hyper Island, och är nu ordförande i styrgruppen för deras program Digital Media Creative. Förutom att vara byråledare i Sverige har hon också startat digitalbyrå i Ryssland, där hon bodde 2011.

Hon är krönikör på Sveriges största techsajt BreakIt, hjälper företag i digital transformation och förändring genom sitt egna bolag samt driver ett öppet kollaborativt bokprojekt med målet att samskriva en bok om samarbete.

Digital transformation är en nödvändighet för alla företag och organisationer idag, och det behövs överallt - från marknadsföring och affärsutveckling till interna processer och företagskultur. För att lyckas krävs innovation och ständigt lärande.

Anna Gullstrand har två stora passioner - digitalisering och ledarskap. Hon inspirerar och utmanar - oavsett om ni ligger i framkant eller behöver en kick-start för att komma igång. Hennes föreläsningar och workshops handlar antingen om vad:et - vilka omvälvande digitala trender vi ser och vad de får för effekter för samhället, företagen och människan - eller hur:et - vilken företagskultur, vilket ledarskap och vilka metoder och verktyg som ni behöver för att framgångsrikt driva ert arbete med digitalisering.

Hon får oss att se hur teknik är möjliggörare, men att det är i kombination med samhällstrender och användarbeteenden som förändringen sker. Hon förklarar pedagogiskt makrotrender - som exempelvis delningsekonomi, big data, internet of things och artificiell intelligens - och visar genom konkreta exempel från olika branscher vad de innebär för dramatiska förändringar, för företag och för människor. Hon beskriver vilket ledarskap som krävs, med fokus på hur förtroende ger fart, vad som skapar effektiva team och hur viktigt det är att man får misslyckas.

Anna talar med hög energi och engagemang och skräddarsyr varje föreläsning för att säkra högsta möjliga relevans. Hon utmanar och inspirerar genom fakta och exempel - men också genom att ställa kluriga frågor och uppmana till egen reflektion, vilket skapar hög delaktighet och uppmärksamhet från publiken.

Föreläsning eller workshop:
Digitala trender Vilka digitala trender kommer att få störst genomslag - och vad får det för konsekvenser för företag, samhälle och individer? Med utgångspunkt ur tekniska landvinningar och förändrat användarbeteende ger denna föreläsning dig den överblick du behöver för att jobba mer framgångsrikt med din digitalisering här och nu. Välkommen på en intensiv genomgång som bjuder in till reflektion och förändring.

Digital Transformation Alla pratar om digital transformation - men är vi säkra på att vi pratar om samma sak? Denna föreläsning ger fördjupade insikter genom att visa varför digital transformation är nödvändig i hela verksamheten - från försäljning, marknadskommunikation och IT till affärsutveckling, processer och företagskultur. Anna lyfter förändringsvågor, trender och exempel, både från "traditionella" och nya bolag, och både från er egen bransch och utanför den. Genom inspiration, ny kunskap och reflektion skapas förståelse och vilja att agera.

Sociala medier & influencers Sociala medier och influencers har totalt ändrat förutsättningarna för marknadsföring och kommunikation. De traditionella kanalerna, som tv och tidningar, har i mångt och mycket spelat ut sin roll. Nu finns oändliga möjligheter för företag att själva bygga upp en stark relation till sina målgrupper/konsumenter. Du kan nu möta dina möjliga kunder där de är - på instagram, LinkedIn, Facebook eller genom samarbeten med influencers. Men, hur gör man för att bli framgångsrik? Denna föreläsning besvarar frågor som: Vad krävs som bas? Vilken kommunikation fungerar? Vad blir viralt? Vad bör du tänka på?

Bygg nätverk och maxa den kollaborativa kraften Framgångsrika företag bygger öppna nätverk, är aktiva i sociala medier, marknadsför genom sina fans och använder den kollektiva intelligensen för att lösa problem och leverera på möjligheter. Anna visar på kraften i öppenhet, transparens, gemensamt syfte och nätverkande - genom att exemplifiera från olika branscher samt från egna pågående projekt. Släpp kontrollen och låt alla som delar ditt företags passion hjälpa dig med allt ifrån problemlösning till marknadsföring! Lär dig bygga starka relationer och nätverk online.

Skapa grogrund för digital innovation!
Alla företag förstår att de måste utveckla digitala affärsmodeller och tjänster för att inte bli omsprungna. Men hur skapar man ett innovativt företagsklimat? Och vad krävs från ledarna i organisationen? Denna föreläsning visar bland annat vad som händer när medarbetarnas mind-set förändras - från vad företaget gör och producerar till vilket emotionellt värde företaget faktiskt ger sina kunder - och ger konkreta tips kring hur man kan jobba dagligen med innovativa processer.

Förändringsledig-hur får jag med mig medarbetarna Senaste årens hjärnforskningen ger oss viktig input för hur vi ska lyckas med förändringsledning och effektiva samarbeten. I denna föreläsning berättar Anna om social brain, SCARF-modellen och Growth Mindset, med fokus på hur vi kan belöna hjärnan istället för att hota den, och på så vis skapa framgångsrika relationer, både på jobbet och privat. Denna föreläsning bjuder på många nya insikter, hög igenkänning och konkreta tips som går att applicera direkt.

Framgångsrik kultur med Growth Mindset Den största nutida utmaningen är inte digital transformation utan kulturell transformation. Men, hur skapar man en företagskultur som är förändringsbenägen, innovativ och framgångsrik? Hemligheten är att öva team, medarbetare och ledare i att applicera ett dynamiskt tankesätt och jobba med stärkande kommunikation. Denna föreläsning ger konkreta exempel på hur ni skapar nytt beteende och kommunikation!

Förlös engagemanget i ditt team! Lär dig leda en grupp så att de blir allt de kan bli, och uppfyller sina mest högtflygande drömmar. På denna föreläsning får du inblick i facilitatorns verktygslåda och massa konkreta tips och metoder du kan applicera på en gång. Målet är att förlösa engagemang, kraft kreativitet och resultat som du inte trodde var möjligt.

Exempel på andra föreläsningar:

  • Bemästra HUR:et - för att framgångsrikt driva digitalisering
  • Traditionella bolag se hit - så här jobbar start-ups
  • Digitalt ledarskap - hur du bygger ett team och skapar en vinnande kultur!
  • Faciliterande ledarskap

Pressbilder

Artiklar

Anna Gullstrand

Anna Gullstrand

Digital expert

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2