Jon Eklöf

Jon Eklöf

Hur blev jag jag?

Jon Eklöf är en regelbundet anlitad och uppskattad föreläsare - såväl nationellt som internationellt. Han föreläser om hur hjärnan påverkar vårt beteende.

Jon har en bakgrund som jurist och förhandlare. Han leder idag arbetet med digitaliseringsfrågor och AI inom högteknologisk tillverkningsindustri.

Företag, organisationer och individer tvingas idag att anpassa sig till nya samhällsförhållanden och ny teknik. Förändringen går snabbare än någonsin. Det här ställer nya krav, både på ledare och medarbetare. Tyvärr går inte utvecklingen av vår kropp och vår hjärna lika fort. Där är vi istället hänvisade till ett instrument som utvecklats under miljontals år och som inte har förändrats nämnvärt under de senaste 300 000 åren. De fysiska och psykiska verktyg vi har utrustats med är inte något vi kan välja bort, utan är något vi måste förhålla oss till.

Med avstamp i neuropsykologi och evolutionsbiologi berättar Jon om de strukturer i hjärnan som du delar med människor omkring dig och med andra djur. Utan dessa funktioner skulle du stå handfallen inför mötet med omvärlden. De hjälper dig att utforska din omgivning, att försvara dig, att fortplanta dig och att leka.

Hur ska vi på bästa sätt använda de verktyg som vi bär med oss?

Förbered dig på en omtumlande föreläsning - Jon är utmanande. Han kommer att tvinga dig att bli närvarande, att stanna upp och tänka till. Genom sin snabbhet och ocensurerade direkthet för han fram ett budskap om allas likhet och olikhet.

Pressbilder

Jon Eklöf

Jon Eklöf

Jurist

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2