Hem > Personligheter > Charlotte Birnbaum

Charlotte Birnbaum

Mat och gastronomisk historia

Charlotte Birnbaum utgår från ett rikt bildmaterial, och levandegör med hjälp av detta, svunna tiders middagar och yppiga banketter, varvid hon blandar fakta och anekdoter.

Charlotte Birnbaum berättar om den tid då konsten ställdes på bordet, då sockerskulpturer och rikt smyckade pastejer hade ett lika högt värde som marmorstatyer eller sköna målningar i guldram. Vi får följa med till barockens Rom, lära oss allt om bakverkens historia, eller fira jul i ett burget 1800 tals hem. Charlotte berättar också om servettens förgängliga historia, om hur fåglar, slott och hela landskap bröts i finaste linne.

Vi får lära oss allt om sockrets, inte alltid, så söta historia – om tiden då de rika och mäktiga använde "det vita guldet", för att förhärliga sig själva, och om hur man envisades med att sockra absolut allt, från skinka till sjötunga. Om detta, och mycket, mycket mer, berättar Charlotte på ett medryckande och levandegörande sätt.

Charlotte har föreläst på stora och små museer, konstinstitutioner och på slott och herresäten. Hon skräddarsyr givetvis sina föredrag just för er. Låt er ryckas med in i gastronomins magiska värld.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta