Rebecca Anserud
Fotograf: Andreas Gradin

Rebecca Anserud

Att leva med bipolär sjukdom

Rebecca Anserud har satt ett ansikte på bipolär sjukdom i Sverige och är idag en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare inom psykisk ohälsa och syns ofta i media. När hon var 15 år insjuknade hon i bipolär sjukdom, livet raserades för henne då.

Rebecca är författare till boken "Ett bipolärt hjärta" och hennes föreläsningar om att leva med bipolär sjukdom är uppskattade i hela landet och har fått strålande recensioner! Rebecca ansågs som ett hopplöst fall och hon trodde att livet var över – hon var nära att ge upp allt. Hur tog hon makten över sjukdomen och valde livet?

Rebecca har sedan 2010 aktivt föreläst, utbildat och medverkat i media om frågor rörande psykisk ohälsa. Under åren har hon haft många olika typer av uppdrag, vilket har lett till att hon lärt sig hur man skräddarsyr och lägger upp utbildningar samt föreläsningar så att det passar målgruppen bäst. Rebecca är även utbildad ambassadör via Hjärnkoll.

Hennes mest bokade föreläsning och den hon haft flera Sverigeturnéer med, utgår från hennes självbiografi Ett bipolärt hjärta – mina upplevelser om att leva med bipolär sjukdom. Från insjuknande till hur Rebecca ser på sjukdomen idag.

Föreläsningen - ett bipolärt hjärta
En blottande och tung historia då hon modigt berättar om sina erfarenheter och vågar bjuda på sig själv - publikens reaktioner resulterar i både skratt och tårar!

Punkter ur föreläsningen

  • Livet förändrades över en natt, hur stor påverkan har bipolär sjukdom?
  • En historia om manier, depressioner, självmordstankar och psykoser
  • Sjukdomen är förförisk, hur fick hon sjukdomsinsikt?
  • Manier är en drog, ruset är som att nå universum!
  • Bipolär sjukdom är inte bara negativt
  • Ingen är hopplös! Hoppet finns i varje människa – se det! Livet är inte över.

Föreläsningen - Mina ord till dig som är anhörig
Rebecca brinner för anhörigfrågor och har även föreläsningen där hon delar hon med sig utav tips och råd - utefter egna erfarenheter att vara anhörig och vad hennes egna anhöriga betytt för henne, men även vad de tyckt har varit svårt. Hon ger också svar på de allra vanligaste frågorna hon ofta får ifrån anhöriga ifrån hela Sverige.

Det är vanligt att all energi och allt fokus läggs på den som är sjuk och att anhöriga inte prioriterar sig själva. Du som är anhörig glöm inte bort dig själv! Vem hjälper den som hjälper?

Pressbilder

Rebecca Anserud

Rebecca Anserud

Fotograf: Andreas Gradin

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2