Lars Leijonborg

Lars Leijonborg

Före detta partiledare och minister

Lars Leijonborg var i årtionden verksam i den svenska politikens centrum. Han har arbetat i närheten av alla borgerliga regeringar sedan Torbjörn Fälldins första på 70-talet och var själv minister tre år i Reinfeldts Allians-regering.

Som partiledare för folkpartiet liberalerna var han med och bildade Alliansen. När Lars var minister med ansvar för forskning åstadkom Lars den största satsning på forskning och innovation som någonsin gjorts i Sverige och bärgade dessutom hem segern i den europeiska konkurrensen om var den stora forskningsanläggningen ESS skulle ligga – den byggs nu i Lund. Efter att 2009 ha lämnat partipolitiken arbetar Lars som styrelseproffs, föreläsare och konsult.

Som ordförande i Sverigesstörsta koncern för landsortstidningar, MittMedia AB, var han under fem år djupt inblandad i förändringen av det svenska medielandskapet. Som ordförande i Karolinska Institutet fick han hantera den uppmärksammade Macchiarini-affären. Han är ordförande i SwedNanoTech AB och sitter i styrelsen för Rymdbolaget. Han har nyligen utsetts till ordförande i "Cancerkommissionen" som är en del av ett europeiskt projekt för bättre cancervård. Lars Leijonborg håller uppskattade föreläsningar om bland annat forskning, innovation, mediefrågor, globalisering och –krishantering.

Pressbilder

Lars Leijonborg

Lars Leijonborg

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2