Hem > Personligheter > Lars Leijonborg

Lars Leijonborg

Före detta partiledare och minister

Lars Leijonborg var i årtionden verksam i den svenska politikens centrum. Han har arbetat i närheten av alla borgerliga regeringar sedan Torbjörn Fälldins första på 70-talet och var själv minister tre år i Reinfeldts Allians-regering.

Som partiledare för folkpartiet liberalerna var han med och bildade Alliansen. När Lars var minister med ansvar för forskning åstadkom Lars den största satsning på forskning och innovation som någonsin gjorts i Sverige och bärgade dessutom hem segern i den europeiska konkurrensen om var den stora forskningsanläggningen ESS skulle ligga – den byggs nu i Lund. Efter att 2009 ha lämnat partipolitiken arbetar Lars som styrelseproffs, föreläsare och konsult.

Som ordförande i Sverigesstörsta koncern för landsortstidningar, MittMedia AB, var han under fem år djupt inblandad i förändringen av det svenska medielandskapet. Som ordförande i Karolinska Institutet fick han hantera den uppmärksammade Macchiarini-affären. Han är ordförande i SwedNanoTech AB och sitter i styrelsen för Rymdbolaget. Han har nyligen utsetts till ordförande i "Cancerkommissionen" som är en del av ett europeiskt projekt för bättre cancervård. Lars Leijonborg håller uppskattade föreläsningar om bland annat forskning, innovation, mediefrågor, globalisering och –krishantering.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta