Karin Hägglund

Karin Hägglund

Våga möta dina känslor

Konsten att vara hållbar i en föränderlig värld.

Karin Hägglund är en av Sveriges mest meriterade utövare av karate trots att hon började vid 18 års ålder. Med fem svenska guld och tre nordiska mästerskapsguld vet hon vad som krävs för att nå den absoluta toppen. Men i en sport som kräver extremt mentalt fokus, fysisk styrka och en ständig strävan efter perfektion pendlar känslorna. Från hopp och eufori till ångest och förtvivlan. Som tävlande och senare landslagscoach i karate är Karin van att hantera och dra fördel av alla de känslor som dyker upp i perioder av hård träning, tuffa tävlingar och i de avgörande ögonblicken i livet.

Karin föreläser om hur du kan lära dig möta dina känslor och hitta din inre drivkraft för att bli hållbar genom livet. Vi är alla utrustade för att uppleva en mängd känslor, sinnestillstånd och emotionella reaktioner. I en värld då vi hela tiden förväntas prestera, trots en allt tuffare konkurrens, behöver vi verktyg för att kunna ta hand om våra upplevelser, såväl positiva som negativa för att vara hållbara på livets berg- och dalbana.

Karin anpassar varje föreläsning och delar med sig av egna erfarenheter. Bland annat berättar hon genuint och naket om hur hon med hjälp av hennes år av karate på elitnivå, nyfikenhet på vad det är som får oss att må bra och kunskaper inom idrottspsykologi kunde hantera bortgången av sin man. Karin utgår även från forskning då hon har en bakgrund inom hälsofrämjande arbete och idag är forskningsassistent inom hållbart ledarskap.

Karin fängslar och berör med sin klokhet, genuina berättelser och en dos humor där huvudnycklarna är:

  • kraften i självreflektion
  • aktiva beslut för att vända motgång till framgång
  • self-compassion (självmedkänsla); att behandla sig själv som sin bästa vän och hur det ökar vår motivation.

För dig som vill lära mer om dig själv och din grupp, håller hon även workshops på teman;

  • Hållbart ledarskap
  • Self-compassion – ett sätt att ta hand om sig i en värld med högt tempo
  • och starta gärna med karateträning – alla kan vara med och alla blir utmanade. En härlig ice-breaker!

Genom att våga att möta alla våra känslor kan vi bli starkare och mer hållbara på livets berg- och dalbana.

Sagt om Karin;

"Karins föreläsning berör verkligen. Hon har förmågan att trollbinda publiken genom ett fint sätt att berätta och blandar allvar med humor mycket bra.

Föreläsningen är både känslosam och innehåller saker du kan lära dig och ta med dig och utvecklas av i livet. Jag lämnade föreläsningen med en tår i ögat, lite mer eftertänksam, lite klokare och snällare mot mig själv
." - Håkan Carlsson, landslagschef och förbundskapten, Svenska Orienteringsförbundet.

"En heldag med Karin var den perfekta starten för det nya teamet att lära känna varandra och sig själva. Blandningen av Karate träning samt workshops och reflektion kring hur man övervinner rädslor, var sannerligen uppskattad av alla. Jag rekommenderar verkligen Karins heldags workshop till både nya och befintliga team som vill komma varandra och sig själva, närmare! Kudos till dig Karin." - Arti Zeighami, Global Head of Advanced Analytics & AI på H&M.

Pressbilder

Karin Hägglund

Karin Hägglund

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2