Aleksandra Vasic - Våga genom att vara sårbar

Frågor inför finalen på Talarforum Talang 2019

Hur kändes det när du fick beskedet att du gått till final?

Det kändes riktigt roligt och hedrande att ha kommit till final. Jag kände också stor tacksamhet till alla som stöttat mig på vägen.

Varför sökte du till Talarforum Talang?

Anledningen till att jag sökte till Talarforum Talang var att jag blev tipsad om tävlingen från UF Skaraborg då jag driver UF-företag där jag föreläser om personlig utveckling och sårbarhet för unga. Jag såg det då som en fantastisk möjlighet att sprida min kunskap och erfarenheter genom att delta i Talarforum Talang.

Berätta gärna lite mer om dig själv.

Jag är en person som drivs av utmaningar och att göra saker som känns svåra. Anledningen till detta är att jag redan från tidig ålder förstått vikten av att våga vara sårbar och att sätta sig själv i situationer man inte alltid känner sig bekväm i för att kunna växa som människa.

Varför började du föreläsa?

Att prata inför människor har länge varit något jag tyckt varit jättesvårt men med ett projekt som heter Mathivation utmanade jag min rädsla att tala inför människor. Jag började till och med att älska att föreläsa och tala inför publik. Jag bestämde mig senare för att starta UF-företag där jag kunde sprida kunskap om personlig utveckling bland unga - ett ämne som inte ges stor uppmärksamhet i skolor.

Vad vill du att publiken får med sig efter din föreläsning?

Det viktigaste är att publiken får med sig ett mindset som kan hjälpa dem att uppnå saker de aldrig trott varit möjliga. Att de ska förstå att det är viktigt att vara sårbar för att kunna utvecklas som människa, för att kunna lära sig och för att kunna leva ett meningsfullt liv tillsammans med andra människor.

Vad innebär föreläsaryrket för dig?

Föreläsaryrket för mig innebär att man genom sina erfarenheter och kunskap kan hjälpa och inspirera andra människor. En bra föreläsare lyckas så ett litet frö hos människorna som lyssnar, ett frö som kan gro sig stort beroende på hur stort avtryck föreläsaren ger. Att själv få göra detta och hjälpa människor med sin föreläsning ger sådan energi och glädje.

Vad inspireras du av?

Jag inspireras av människor som vågar. Människor som väljer att se möjligheterna och vågar vara sårbara genom att testa något nytt, testa något de inte är vana vid eller att göra något som känns svårt.

Aleksandra Vasics bidrag till Talarforum Talang

Aleksandra Vasics bidrag till Talarforum Talang 2019...

» Tillbaka till alla finalisterna

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2