Therese Ljungkvist – Hälsa: livsviktigt men inte dödsallvarligt

Frågor inför finalen på Talarforum Talang 2019

Hur kändes det när du fick beskedet att du gått till final?

Det kändes förstås superskoj! Det var många intressanta teman och härliga personligheter bland dom tävlande så jag är helnöjd med att ha lyckats tagit mig vidare bland dessa.

Varför sökte du till Talarforum Talang?

Många gånger begränsas man av att inte ha kompetens eller erfarenhet nog, men jag tror att passion och engagemang är minst lika viktigt för att bli bra på något. Därför älskar jag forum likt dessa, då man som nybörjare ges möjlighet att lyftas fram och visa vad man går för.

Berätta gärna lite mer om dig själv.

Jag är hälsokonsulten som allt för ofta får frågan ”äter du verkligen sånt där?” när jag njuter av hembakta kanelbullar och som trots mina hälsokunskaper fightas med mig själv huruvida jag ska ut och springa eller mysa kvar i soffan. Jag älskar hiphop, havregrynsgröt och att dansa men är inget fan av rawfood-bollar.

Varför började du föreläsa?

Jag drömmer om en revolution inom hälsobranschen där fokus flyttas från prestation och detaljer, samt där hälsa inte enbart handlar om vad vi äter och hur mycket vi rör på oss utan får innehålla livets alla godsaker. Att föreläsa är mitt sätt att bidra till denna hälsorevolution.

Vad vill du att publiken får med sig efter din föreläsning?

En vidgad och mer avslappnad syn på hälsobegreppet och en känsla av att vara tillräcklig. Vi måste inte alltid göra och prestera mer utan jag vill bidra till att fler personer uppmärksammar sånt dom redan gör som är toppen och fortsätter att göra det.

Vad innebär föreläsaryrket för dig?

Jag ser föreläsandet som ett privilegium, en otrolig förmån att få sprida och dela med sig av sina tankar till andra. Men jag ser inte föreläsaryrket som en envägskommunikation utan som ett tillfälle att skapa diskussion och dela erfarenheter sinsemellan.

Vad inspireras du av?

Jag inspireras av nya synsätt och ”motströmmare” (fattar att det inte är ett ord), men jag menar personer som väljer att göra, tänka, tycka olika än vad strömmen gör. Det kräver stort mod och framförallt väldigt mycket energi att bryta normer och jag jobbar en hel del själv med att våga göra det oftare.

Therese Ljungkvist bidrag till Talarforum Talang

Therese Ljungkvist bidrag till Talarforum Talang 2019...

» Tillbaka till alla finalisterna

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2