Therese Ljungkvist – Hälsa: livsviktigt men inte dödsallvarligt

Frågor inför finalen på Talarforum Talang 2019

Hur kändes det när du fick beskedet att du gått till final?

Det kändes förstås superskoj! Det var många intressanta teman och härliga personligheter bland dom tävlande så jag är helnöjd med att ha lyckats tagit mig vidare bland dessa.

Varför sökte du till Talarforum Talang?

Många gånger begränsas man av att inte ha kompetens eller erfarenhet nog, men jag tror att passion och engagemang är minst lika viktigt för att bli bra på något. Därför älskar jag forum likt dessa, då man som nybörjare ges möjlighet att lyftas fram och visa vad man går för.

Berätta gärna lite mer om dig själv.

Jag är hälsokonsulten som allt för ofta får frågan ”äter du verkligen sånt där?” när jag njuter av hembakta kanelbullar och som trots mina hälsokunskaper fightas med mig själv huruvida jag ska ut och springa eller mysa kvar i soffan. Jag älskar hiphop, havregrynsgröt och att dansa men är inget fan av rawfood-bollar.

Varför började du föreläsa?

Jag drömmer om en revolution inom hälsobranschen där fokus flyttas från prestation och detaljer, samt där hälsa inte enbart handlar om vad vi äter och hur mycket vi rör på oss utan får innehålla livets alla godsaker. Att föreläsa är mitt sätt att bidra till denna hälsorevolution.

Vad vill du att publiken får med sig efter din föreläsning?

En vidgad och mer avslappnad syn på hälsobegreppet och en känsla av att vara tillräcklig. Vi måste inte alltid göra och prestera mer utan jag vill bidra till att fler personer uppmärksammar sånt dom redan gör som är toppen och fortsätter att göra det.

Vad innebär föreläsaryrket för dig?

Jag ser föreläsandet som ett privilegium, en otrolig förmån att få sprida och dela med sig av sina tankar till andra. Men jag ser inte föreläsaryrket som en envägskommunikation utan som ett tillfälle att skapa diskussion och dela erfarenheter sinsemellan.

Vad inspireras du av?

Jag inspireras av nya synsätt och ”motströmmare” (fattar att det inte är ett ord), men jag menar personer som väljer att göra, tänka, tycka olika än vad strömmen gör. Det kräver stort mod och framförallt väldigt mycket energi att bryta normer och jag jobbar en hel del själv med att våga göra det oftare.

Therese Ljungkvist bidrag till Talarforum Talang

Therese Ljungkvist bidrag till Talarforum Talang 2019...

» Tillbaka till alla finalisterna

Några av våra kunder om oss

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2