Emma Wretman - Den lata generationen bakom skärmen

Frågor inför finalen på Talarforum Talang 2019

Hur kändes det när du fick beskedet att du gått till final?

Jag fick ett riktigt glädjerus! Det finns inget bättre än att stå på scen och föreläsa, att dessutom få äran att föreläsa som finalist i Talarforum Talang är magiskt.

Varför sökte du till Talarforum Talang?

Jag är 19 år och föreläser därför från ett unikt perspektiv, en ungdoms. Jag tillhör den första generation som har växt upp med sociala medier och det finns så mycket om den värld bakom skärmarna som jag vill dela med mig av.

Berätta gärna lite mer om dig själv.

Jag heter Emma Wretman, är 19 år och uppväxt i Stockholm. Sen jag tog studenten i våras har jag tillsammans med två kollegor drivit företaget Bakom Skärmen som föreläser om sociala medier. Idag kombinerar jag föreläsaryrket med företagande, extrajobb, innebandy och studier men en dröm är att kunna arbeta som föreläsare på heltid.

Varför började du föreläsa?

Från början föreläste jag via mitt UF-företag, vi skulle komma på ett företag att driva under ett år i skolan och vi kände att vi ville göra något meningsfullt och passa på att göra skillnad. Vårt mål blev att öka förståelsen kring sociala medier och det gjorde vi genom att föreläsa för alla, från företag till vuxna i ungas närhet till unga och barn.

Vad vill du att publiken får med sig efter din föreläsning?

Jag vill öka förståelsen kring sociala medier och den värld som finns bakom skärmarna. Att utmana människors fördomar om den nya unga generationen är även något jag brinner för, stämmer det att vi är en lat generation? Jag vill ge en inblick i hur det faktiskt är att vara ung i dagens samhälle.

Vad innebär föreläsaryrket för dig?

Hade jag fått den här frågan för 2 år sedan hade jag svarat “ingenting”. Jag tyckte att det var jobbigt att bara hålla presentationer inför klassen, idag är detta mitt drömyrke. Föreläsaryrket innebär att jag får en chans att dela med mig av kunskaper på ett sätt som både är givande för mig som står på scen och de som sitter i publiken, en win-win helt enkelt!

Vad inspireras du av?

Ju mer jag föreläser desto större märker jag att behovet är. Ju mer jag pratar om ämnet desto fler frågor ställer människor som de inte ens visste att de hade. Jag påminns varje dag om hur sociala medier påverkar människor och hur viktigt det är att vi ökar förståelsen, för en ökad förståelse kommer att kunna öka välmående för både barn och vuxna.

Emma Wretmans bidrag till Talarforum Talang

Emma Wretmans bidrag till Talarforum Talang 2019...

» Tillbaka till alla finalisterna

Några av våra kunder om oss

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2