Hem > Personligheter > Siavosh Derakhti

Siavosh Derakhti

Malmöbon Obama frågade efter - Om mångfald och civilkurage

Om Siavosh Derakhti är framtiden kan vi känna oss lugna. Han gjort mer för att motverka rasism och antisemitism än vad de flesta gör under en livstid. När Obama var i Sverige var Siavosh den enda presidenten bad om att få träffa.

Siavosh Derakhti har genomgått en personlig resa som uträknad, med besvärlig skolgång och utanförskap. Det är därför viktigt för honom att engagera sig i samhället och att vara en god förebild. Han arbetar därför för att sprida demokrati och slår ett slag för alla människors lika värde. Siavosch arbetar med barn & ungdomar i både kommunal och privat regi. Han har mångårig erfarenhet i arbete som barn- & ungdomsledare, mentor, kontaktperson och ungdomscoach.

Siavosh är den enda som president Obama uttryckligen bad om att få träffa när han var i Sverige 2013. Han var den förste som tilldelades ELSA-priset från Svenska Kommittén mot Antisemitism och var även den förste som fick Raoul Wallenberg-priset. Han har även fått flera andra priser och utmärkelser för sitt ledarskap och arbete mot främlingsfientlighet och rasism.

Siavosh är en vass och mycket uppskattad föreläsare om motivation, inspiration samt rasism, mångfald och integration. Han är grundare av den ideella organisationen UMFA – Unga Mot Antisemitism & Främlingsfientlighet. Genom sitt arbete har han jobbat med att motverka utanförskap, intolerans, antisemitism, islamofobi och rasism bland barn & ungdomar i Malmö och hela Sverige.

2015 tilldelas Siavosh det ärofyllda priset Human Rights First award från en av världens ledande människorättsorganisationer i USA.

2016 fanns Siavosh med på Forbes lista över de mest inflytelserika personerna under 30.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta