Hem > Personligheter > Per Gärdsell

Per Gärdsell

Per Gärdsell är 51 år, stockholmare som blivit en naturaliserad skåning. Ortoped, docent, som efter 8 år som chefsöverläkare vid ortopediska kliniken vid Universitetssjukhuset MAS i Malmö tyckte att det var roligare att forsätta att driva det stora forskningsprojektet – Bunkefloprojektet. Detta är idag ett av Sveriges mest efterfrågade och uppmärksammade hälsoprojekt, som försöker att ge barnen i skolan en hälsosam livsstil utifrån begreppet "Hälsofrämjande skola". Det handlar om att ge barnen "friskfaktorer", där den viktigaste är fysisk aktivitet (www.bunkeflomodellen.com). Barnen studeras vetenskapligt under hela sin grundskoletid. Projektet har tagit fram ett synsätt –"Bunkeflomodellen – Ett sätt att leva" som nu sprids i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Bunkeflomodellen bygger på att vi idag måste fundera över vad det är som gör oss friska och hur vi kan stödja hälsan, så att vi försenar debut av ohälsa. Vi måste följa instruktionsboken till livet. Detta innebär att Per Gärdsell alltmer arbetar inom den vuxna världen. Idag försöker alla att möta ohälsan genom att bara satsa på ohälsan. Detta kommer inte att minska ohälsotalen särskilt dramatiskt. Det krävs både prevention och promotion. Många kommuner och företag förstår inte att dom har fantastiska möjligheter att ge människor förutsättningar att stödja och utveckla hälsan. Många friskvårdsprogram når inte rätt målgrupp och får därför inte någon större effekt. Friskvård är inte personalvård utan en mycket kvalificerad form av personalutveckling. Det krävs en strategi för hela företaget och kommunen - det är inte bara en angelägenhet för personalavdelningar, utan för samtliga chefer. Ytterst handlar det för ett företag att förstå att personalens hälsa är dess viktigaste resurs och att det påverkar varumärket. Men för att det skall lyckas krävs också ett stort ansvarstagande av individen.

Per Gärdsell har sedan snart 18 år tillbaka var hårt forskningsengagerad inom benskörhet och dess medicinska entitet – benbrottet. Per har under alla dessa år varit en flitigt anlitad föreläsare nationellt och även internationellt.

Per har idag lämnat sitt chefsarbete och "lagt skalpellen på hyllan" och föreläser numera nästan dagligen i alla typer av forum, allt från 30 min till en hel dag, från 15 personer till 1100. Han är mycket kompetent, engagerad och karismatisk. Han anlitas av kommuner, landsting, skolor, organisationer och företag. Det handlar om renodlade utbildningar för ledningsgrupper, chefer, inspiration/utbildning för anställda, samt ofta också vid olika kundträffar. Hans föreläsningar blandas av fakta och också mycket bildspråk som därför gör tillställningen mycket underhållande. Ingen lämnas oberörd och väldigt många går hem med en känsla av att vilja satsa på sin hälsa –det lönar sig.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta