> > >

Inspirationsbrev December/Januari 2013/14

Utse Årets talare 2013

Årets talare 2013 ska utses. Nominera den eller de du tycker ska vinna, Årets talare - Kvinna, Man, Moderator och Genombrott. Då deltar du i utlottningen och har chans att vinna exklusiva priser.

Läs hela artikeln...

Årets talare 2013

Nobelpriset i trendspaning

Årets Nobelpris i ekonomi gick till två ekonomer med inriktning på att förutsäga framtiden. Den ena, Eugene Fama, hävdar att man i viss mån kan förutse framtiden på aktiemarknaden på lång sikt, men inte på kort. Den andre, Robert Shiller menar att det även på lång sikt är hart när omöjligt eftersom många av besluten inte fattas på en grund av rationella överväganden utan även på psykologiska faktorer. Talarforum har träffat Sandro Scocco., chefsekonom på Arena Idé, och Johan Mathson, en av Sveriges tyngsta konsulter inom affärsutveckling och strategiimplementering, för att reda ut begreppen och samtidigt få en bild av hur mycket påverkan en trendspanare egentligen har.

Läs hela artikeln...

Sandro Scocco och Johan Mathson

Låt robotarna ta över – Det finns viktiga saker att göra

Claudia Olsson är en av de där människorna man inte kan låta bli att imponeras av. Trots att Claudia bara är 29 år, har hon hunnit göra mer än vad många av oss hinner med under en livstid. Hon har läst till civilingenjör på KTH och till civilekonom på Handelshögskolan. Hon har jobbat för FN och har kallats Teknologstjärna i pressen och 2011 utsågs Claudia till Årets Ledare. Hennes bakgrund som första svenska student på och sedan rådgivare till framtidsuniversitet Singularity på NASA Ames i Silicon Valley gör att man utan tvekan kan påstå att hon ser längre in i framtiden än de flesta. Talarforum har träffat Claudia för att bland annat höra om vilka globala utmaningar och möjligheter vi alla står inför.

Läs hela artikeln...

Claudia Olsson

Extrema smakupplevelser i världsklass

Chokladartisten Emanuel Andrén tar inga genvägar i jakten på den perfekta smakupplevelsen. Hans meritlista är lång, bland annat har han blivit årets konditor och varit med i kocklandslaget. Talarforum har träffat Emanuel för att prata om choklad, spännande smakupplevelser och förmågan att kunna njuta.

Läs hela artikeln...

Emanuel Andrén

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Nyhetsbrevsartiklar

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta