Hem > Personligheter > Karolina Bertorp

Karolina Bertorp

Med ena foten i näringslivet och den andra bland konstnärer

Karolina Bertorp har alltid haft ena foten i näringslivet och den andra bland konstnärer, vilket bidragit till kunskaper och erfarenheter som gjort det möjligt att förstå konstmarknadens mekanismer.

Karolina Bertorp tröttnade på PR-chefsjobbet på L’Oréal och startade ett konstföretag, som hyr ut konst och ger föreläsningar. Med ett unikt utbud av tjänster inom konstrådgivning och uthyrning av konst vill hon tillgängliggöra samtidskonsten för fler. Med 800 verk i sin uthyrningsbank (vilka kommer från betydande svenska konstsamlare och Skandinaviens främsta gallerier) är det många fantastiska konstverk som genom uthyrningen möter nya målgrupper och potentiella köpare.

Karolina har sedan starten av Moderna Samlare hållit i flertalet föreläsningar samt modererat inom området för konst och kultur med en tyngdpunkt på den samtida konsten.

Karolina har föreläst och modererat hos Vinge advokatbyrå, Hufvudstaden, Svenskt Tenn, Oscar Properties, Boston Consulting Group, Radisson Hotel, Bukowskis och Stockholms Auktionsverk, där ämnen har sträckt sig från kulturpolitik och samtida konst till design och inredning.

I Karolinas mest populära föreläsningar; Samtidskonst - om internationella trender och vad som styr prisutveckling beskriver Karolina internationella trender och vad som styr prisutvecklingen, en effektiv genomgång om konstmarknaden i ett internationellt perspektiv. Karolina belyser tydliga tendenser som Kinas ökade inflytande, auktionshusens växande betydelse och intresset hos samlare att etablera privata konsthallar. Karolina går igenom de variabler/faktorer (så som galleristens, samlarens, kritikerns och curatorsroll) som påverkar en konstnärs popularitet och prisutveckling och hur dessa faktorer varierat i betydelse över tid.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta