Jörgen Huitfeldt

Jörgen Huitfeldt

Välmeriterad programledare och prisbelönt grävande journalist

Jörgen Huitfeldt började arbeta på Sveriges Radio 1997 där han jobbat som redaktör, programledare och undersökande reporter.

Jörgen Huitfeldt är en av Sveriges mest erfarna programledare inom områdena politik, ekonomi och samhällsfrågor. I nästan 20 år har han arbetat på Ekoredaktionen med program som P1-morgon, Studio Ett och Ekots Lördagsintervju. 2017 gick han vidare till den nystartade tidskriften Kvartal där han varje vecka intervjuar en makthavare i Fredagsintervjun.

2006 tilldelades han Röda Korsets Journalistpris, Stora Radiopriset samt nominerades till Stora Journalistpriset för granskningen "Sjukt billigt", en reportageserie om importen av billiga produkter från Kina. Boken med samma namn tilldelades Wendelapriset för bästa socialreportage 2007.

Mest känd är han som programledare för P1-programmet Studio Ett där han arbetade 2010-2017. Rollen innebar allt från känsliga intervjuer med överlevande från terrordådet på Drottninggatan till partiledardebatter och intervjuer med utländska makthavare. Jörgen Huitfeldt förenar den vänliga nyfikenheten på människor och samhälle med den allmänbildning och vassa skärpa som krävs för att ett seminarium ska bli både intressant och lärorikt.

Jörgen är en erfaren moderator och har exempelvis arbetat med satsningen "Möt korrespondenterna" för SR, lett Sveriges Radios partiledarintervjuer från Almedalens scen, varit moderator på Bokmässan och mycket annat. Jörgen Huitfeldt är en av de få moderatorer som verkligen är på hemmaplan när det handlar om de lite "hårdare" frågorna som inrikes- och utrikespolitik, ekonomi och samhällsfrågor i vidare mening.

Eftersom han på fritiden är en hängiven motionsidrottare med bland annat tio Vasalopp på meritlistan kan han med fördel moderera arrangemang som har med idrott och hälsa att göra.

Pressbilder

Jörgen Huitfeldt

Jörgen Huitfeldt

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2