Jeanette Larsson

Jeanette Larsson

Visselblåsare i blåsväder

Vill Ni ha en varm och inspirerande föreläsning om värdegrund, civilkurage, mångfald, mod och om att vara en visselblåsare?

Under sina 25 år som polis fick jag Jeanette erfarenheter och bred kompetens som hon nu använder för att belysa utmaningar i myndigheter, arbetsplatser och samhället i stort. Med sitt stora personliga engagemang, tidigare erfarenheter och med hjälp av humor och igenkänning erbjuder jag annorlunda och inspirerande föreläsningar och utbildningar.

Jeanette arbetade som polis 1989 – 2014 vid Polismyndigheten och Länskriminalen i Skåne. Utöver sitt normala polisarbete var hon de senaste åren instruktör och utbildare vid värdegrunds-, mångfalds- och hatbrottsutbildningar. I sin tjänst utbildade hon även externt.

Jeanette föreläser och utbildar i Statliga myndigheter såsom Polisen, Försvarsmakten, Räddningstjänsten och Kriminalvården, men även i Näringslivet, Regioner, Kommuner och Fackliga organisationer samt vid stora konferenser.

I mer än 13 år har jag hon om dessa frågor och hennes över 300 föreläsningar har rönt stor uppmärksamhet och tagits väl emot.

Högt i tak - men var har vi golvet?
Föreläsningen handlar främst om Jenaettes erfarenheter av att vara kvinna och gay i en starkt manlig hierarkisk organisation. Med hjälp av mycket humor och värme tar hon upp flera av de händelser som engagerat mig, det hon har reagerat emot och de utmärkelser hon fått för sina insatser. Föreläsningen innehåller exempel på fördomar som Jeanette mött som skulle kunna inträffa i vilken organisation som helst. Vidare ingår polisorganisationens och medias reaktioner samt hur de valt att hantera olika situationer.

"Högt i tak – men var har vi golvet?" innehåller en hel del HBTQ- och mångfaldskunskap. Den är en inspirationsföreläsning som hjälper dig som arbetsgivare att arbeta med värdegrunden i praktiken, se möjligheter i mångfalden och som uppmuntrar åhörarna till medmänsklighet och framförallt civilkurage. Föreläsningen kommer att förändra arbetsklimatet hos er, skapa värme, omtanke och öppna upp för diskussioner ni troligtvis tidigare saknat. Tidigare kunder har beskrivit föredraget som varmt, engagerande och att det både rör, berör och upprör.

Tidsåtgång: Föreläsning ca 1 - 1,5 timme och därefter öppen frågestund. Kan utökas med workshops


Mellanmänskliga relationer och Härskartekniker

Härskarteknikerna "uppfanns" av den norska feministen och forskaren Berit Ås redan år 1976. Hon satt på ett möte där männen kommunicerade till varandra att det hon sade inte var viktigt. Berit började imitera dessa sätt (hämta kaffe eller börja pilla med något när någon pratar) och fann att det hjälpte. Hon namngav och numrerade fem härskartekniker.

Dessa fem har sedan utvecklats till att bli fler. Det finns numera även de s k "moderna Härskarteknikerna". Många av oss använder dessa tekniker, mer eller mindre, utan att ens tänka på det. Under föreläsningen går Jeanette tillsammans med åhörarna igenom både de första fem härskarteknikerna, men också de nya moderna. När vi lär oss att identifiera dessa tekniker får vi verktyg och metoder för att "avslöja" dem och hitta motstrategier. Igenkänningsfaktorn kommer garanterat att vara hög och ett och annat generande skratt utlovas!

Föreläsningen passar i alla sammanhang och för alla åldersgrupper.

Interaktiv utbildning, ca 1 timme. Kan utökas med workshops.

Pressbilder

Jeanette Larsson

Jeanette Larsson

f.d. Polis

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2