Jeanette Larsson

Jeanette Larsson

Visselblåsare i blåsväder

Högt i tak - men var har vi golvet?

I Jeanette Larssons polisroll har hon mött många fördomar inom Polisen och flera gånger kallats för "whistle-blower" då hon reagerat och agerat inom organisationen och även utåt, genom media. Vid flera tillfällen har hon uppmärksammats för sitt civilkurage.

Jeanette Larsson har varit polis sedan 1989. Utöver Jeanettes normala polisarbete har hon de senaste åren varit instruktör och utbildare för Polismyndigheten i Skåne vid värdegrunds-, mångfalds- och hatbrottsutbildningar. I sin tjänst har hon även utbildat externt, även som föreläsare och utbildare.

Jeanettes föreläsningar sker nu i egen regi, då hon sa upp sig från polistjänsten 2014, med en bred kompetens och personligt engagemang kan Jeanettes tidigare erfarenheter bidra med annorlunda och inspirerande föreläsningar.

Jeanette Larsson har mer än tio års erfarenhet som ledamot i Polisförbundet Skåne och Malmö med ansvar för jämställdhets-, mångfalds- och diskrimineringsfrågor.

Exempel på föreläsningar;
Högt i tak - men var har vi golvet?
Den handlar främst om hennes erfarenheter av att vara kvinna och gay i en starkt manlig hierarkisk organisation.

Visseblåsare i blåsväder
En inspirationsföreläsning som t ex hjälper dig som arbetsgivare att arbeta med värdegrunden i praktiken. Den uppmuntrar åhörarna till medmänsklighet och civilkurage. Föreläsningen kommer att förändra arbetsklimatet hos er, skapa värme, omtanke och öppna upp för diskussioner ni troligtvis tidigare saknat. Föreläsningen är varm, engagerande, den både rör, berör och upprör.

Yttrandefrihetens Gränser – om diskriminering, attityder och bemötande
En föreläsning som innehåller både teori och praktik kring hur vi bör, eller inte bör uttrycka oss. Den är högst aktuell utifrån världens händelser, den passar i alla sammanhang och för alla åldersgrupper. Föreläsningen inbjuder till diskussioner kring ämnen som kanske tidigare inte berörts.

Kriminell eller Kriminalare - Minnesvärda Möten
Föreläsningen visar på mycket medmänsklighet, vikten av att förstå och bemöta varandra respektfullt oavsett var man kommer ifrån. Hon berättar om hur det är att arbeta som polis och bl.a. möten med kriminella och missbrukare. Med hjälp av mycket humor och värme delar hon, tillsammans med Anders Andersson, med sig av sina erfarenheter på ett mycket personligt vis. De väver ihop sina historier och berättar om sina mycket speciella möten under Livets gång.

"Endast en gång har jag varit nära att skjuta någon i tjänsten. Nu står vi på scenen tillsammans, jag och Anders Andersson"

Jeanette Larsson

Moderande sportprofiler

Internationella moderatorer

Inspirerande föreläsare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2