Jeanette Larsson

Jeanette Larsson

Visselblåsare i blåsväder

I Jeanette Larssons polisroll har hon mött många fördomar inom Polisen och flera gånger kallats för "whistle-blower" då hon reagerat och agerat inom organisationen och även utåt, genom media. Vid flera tillfällen har hon uppmärksammats för sitt civilkurage.

Jeanette Larsson har varit polis sedan 1989. Utöver Jeanettes normala polisarbete har hon de senaste åren varit instruktör och utbildare för Polismyndigheten i Skåne vid värdegrunds-, mångfalds- och hatbrottsutbildningar. I sin tjänst har hon även utbildat externt, både som föreläsare och utbildare.

Jeanettes föreläsningar sker nu i egen regi, då hon sa upp sig från polistjänsten 2014, med en bred kompetens och personligt engagemang kan Jeanettes tidigare erfarenheter bidra med annorlunda och inspirerande föreläsningar.

Jeanette har föreläst i många olika sammanhang och för en mängd olika uppdragsgivare såsom fackförbund, statliga myndigheter, näringslivet, ledningsgrupper och på större konferenser. Jeanettes föreläsningar funkar utmärkt för såväl medarbetare som ledningsgrupper och hon hyllas alltid för sin kompetens och förmåga att inspirera.Exempel på föreläsningar;
Högt i tak - men var har vi golvet?
Föreläsningen handlar främst om hennes erfarenheter av att vara kvinna och gay i en starkt manlig hierarkisk organisation.

Det är en inspirationsföreläsning som t ex hjälper dig som arbetsgivare att arbeta med värdegrunden i praktiken. Den uppmuntrar åhörarna till medmänsklighet och civilkurage. Föreläsningen kommer att förändra arbetsklimatet hos er, skapa värme, omtanke och öppna upp för diskussioner ni troligtvis tidigare saknat. Föreläsningen är varm, engagerande, den både rör, berör och upprör.

Mellanmänskliga relationer och Härskartekniker
Härskarteknikerna "uppfanns" av den norska feministen och forskaren Berit Ås redan år 1976. Hon satt på ett möte där männen kommunicerade till varandra att det hon sade inte var viktigt. Berit började imitera dessa sätt (hämta kaffe eller börja pilla med något när någon pratar) och fann att det hjälpte. Hon namngav och numrerade fem härskartekniker.

Dessa fem har sedan utvecklats till att bli fler. Det finns numera även de s k "moderna Härskarteknikerna". Många av oss använder dessa tekniker, mer eller mindre, utan att ens tänka på det.

Under föreläsningen går vi tillsammans igenom både de första fem härskarteknikerna, men också de nya moderna. När vi lär oss att identifiera dessa tekniker får vi verktyg och metoder för att "avslöja" dem och hitta motstrategier. Vi tittar också på roliga exempel på reklambilder och hur olika människor kan använda denna teknik i sina relationer och hur vi kan arbeta med eller mot dem.

Igenkänningsfaktorn kommer garanterat att vara hög och ett och annat generande skratt utlovas! Föreläsningen passar i alla sammanhang och för alla åldersgrupper.

Pressbilder

Jeanette Larsson

Jeanette Larsson

Föreläsare som sprider klokskap

Mångfald

Föreläsare inom Storytelling

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2