Hem > Personligheter > Henrik Arnstad

Henrik Arnstad

Journalist inom press, TV och Internet - Historiker, författare

Henrik Arnstad har skrivit en bok om hur Sverige agerade under andra världskriget, vilket bland annat fick många i Finland att explodera. Han intresserar sig även för globaliseringen och för vilken roll Kina kommer att spela.

Henrik Arnstad har arbetat som journalist sedan 20-årsåldern, och har nu lagt ett par decennier bakom sig med jobb inom dagspress, på internet och inom TV. Henrik har studerat historia på Stockholms universitet och gav nyligen ut boken "Spelaren Christian Günther", om den svenske utrikesministern under andra världskriget, och om den skuld många svenskar känner över Sveriges agerande gentemot Nazityskland. En bok som debatterades livligt i Sverige och som fick många i Finland att gå i taket.

Henrik talar om Sverige under andra världskriget och om utrikespolitik i allmänhet. Andra ämnen är globaliseringen och Kinas roll, ny teknik och nya medier, samt så olika teman som båtliv och växthuseffekten.

Den internationella handeln är ett tema som intresserar Henrik, och som han nu gör en TV-serie om. Globalisering är en ständigt pågående process, vilket blir tydligt i ett historiskt perspektiv. Centralt i globaliseringsprocessen är de nya medierna – till vilka även datorspelen måste räknas – och som Henrik Arnstad arbetat aktivt med sedan starten i Sverige 1994.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta