Bertil Marklund
Fotograf: Olle Kirchmeier

Bertil Marklund

Må bättre och lev tio år längre

Bertils hälsoföreläsning är charmerande och informativ, späckad med tillgänglig fakta om vad i vår livsstil och vilken mat som påverkar vår hälsa.

Övergången till en sund livsstil ska upplevas som något positivt och meningsfullt. Då håller de nya vanorna även framåt i tiden, säger professor Bertil Marklund.

Bertil Marklund är läkare och professor i allmänmedicin och folkhälsa vid Göteborgs Universitet. I över fyra decennier har han arbetat som läkare och föreläsare inom bland annat patientbemötande och sjukvårdsrådgivning. 1980 debuterade Marklund som författare med boken Symtom Råd Åtgärd som visar hur man enkelt ger rätt rådgivning inom vården. Den används fortfarande som bas i Sjukvårdsrådgivningen 1177.

Bertils intresse för hälsa började av personliga skäl. När han fann att våra gener står för endast 10 procent av vårt åldrande ville han sprida kunskaperna kring en sund livsstil vidare. Detta är bakgrunden till den senaste boken 10 Tips – Må bättre och lev tio år längre. Han är även aktuell som en av experterna på Schibsteds nya satsning bravano.se.

Genom att fokusera på friskfaktorer istället för riskfaktorer ger Marklunds föreläsning konkreta och handfasta tips hur du påverkar din hälsa och ditt välmående. Han förklarar exempelvis varför att röra sig lite och ofta är bättre än att springa en mil mer sällan, hur stress är en av de absolut värsta ohälsofaktorerna och hur små förändringar i matvanor gör stor skillnad. Sedan början av 2022 gör Bertil Marklund podden Så lever du längre med Linn Asterby

Sagt om Bertil;

Tydlig, skicklig, strukturerad, engagerad!
Lätt att ta till sig!
En riktigt proffsig föreläsare med respekt för publiken.

Pressbilder

Bertil Marklund

Bertil Marklund

Professor

Fotograf: Olle Kirchmeier

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2