Ara Abrahamian
Fotograf: Jonas Lindkvist

Ara Abrahamian

Peak Performance - Ingenting är omöjligt, det är bara olika svårt

Ara Abrahamian blev Ara med hela svenska folket efter skandalen under OS i Peking när Ara vägrade att låta sig behandlas ojust. Han fick till slut rätt.

Ara Abrahamian kommer ursprungligen från Armeninen, ett land som ständigt varit drabbat av krig då det ligger beläget som ensamt kristet land omgivet av muslimska länder. Armenien har också haft en utav världens genom tiderna största jordbävningar. Under den stora jordbävningen 1988 förlorade Ara familjemedlemmar och många utav sina vänner och klasskamrater. Familjen letade länge efter sina nära och kära utan att återfinna dessa. Som åttaåring började Ara att brottas. Han var en relatvit dålig brottare utan vare sig talang eller teknik...

Som nioåring bestämde sig Ara för att han under OS 2004 skulle bli guldmedaljör, och från den dagen tränade han två pass per dag, 350 dagar per år. Varje morgon innan skolan och varje dag efter skolan tränade han samt hela sommarloven, trots hans föräldrars bedjan om att vara hemma och njuta av sin barndom. 1994 gick Ara ut i krig och blev kvar i sex månader, stationerad precis vid gränsen, en tid av hunger, minimalt med sömn och med livet som insats. Ett år senare kom Ara till Sverige som flykting och tillsammans med tre kamrater beslutade hans sig för att stanna, i ett land där han inte kunde språket, inte hade någonstans att bo och inte heller kände en enda människa.

Ett år senare tar Ara sin första SM medalj. Några år senare har Ara 6 SM guld, 3 EM medaljer, 3 VM medaljer, 1 OS Medalj, 22 Grand Prix medaljer och tre vinstgivande företag.

Alla kommer säkert ihåg vad som hände under OS i Peking 2008 där Ara skulle tagit guld, men där han dömdes bort och fick ett brons som han i protest placerade på mattan och gick sin väg. Man ville diska honom på livstid för osportsligt uppträdande, men Ara fick till slut rätt och 2010 meddelade Idrottens skiljedomstol att Ara hade rätt och krävde att Internationell Brottningsförbundet ändrar sina regler till nästa OS. De uttryckte även sympati för Ara som blivit djupt ojust behandlad.

Ara har en enorm vilja att kämpa och att göra rätt för sig. Detta kombinerat med en stark vinnarinstinkt har gett honom en framgångrik karriär som brottare. Hans vilja har också tagit honom förbi alla möjliga hinder.

"Ingenting är omöjligt, det är bara olika svårt", det vet Ara. Uppväxt i Armenien och med tuff träning under sovjetisk disciplin, är erfarenheterna om vad som är möjligt många. Ara pratar om sitt liv, om sin inspiration, motivation och drivkraft samt om den målmedvetenhet som krävs för att kunna prestera på topp när det verkligen gäller.

Ta chansen att få ett möte med en idrottshjälte som alltid strävar efter att göra sitt yttersta, både på och utanför brottarmattan.

Pressbilder

Ara Abrahamian

Ara Abrahamian

Fotograf: Jonas Lindkvist

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
array(11) { ["network"]=> NULL ["network2"]=> NULL ["gclid"]=> NULL ["matchtype"]=> NULL ["copy"]=> NULL ["referer"]=> string(6) "Direct" ["last_language"]=> string(2) "sv" ["root_folder"]=> string(0) "" ["zopim"]=> array(1) { ["set_referer"]=> bool(true) } ["newsclick"]=> int(1) ["pageview"]=> int(1) }