Ann-Therése Enarsson
Fotograf: Benjamin Ilmoni

Ann-Therése Enarsson

Företagsledning i appform?

Om maskinerna kan lära sig själva, tänka och känna - vad blir det då kvar av oss människor?

Ann-Therése Enarsson är VD för Futurion, den tankesmedja för framtidens arbetsliv som TCO och TCO-förbunden startade 2016. Hon uppmärksammar förändringar som sker p.g.a. automatiseringen och globaliseringen. En våg av digital teknologi - som artificiell intelligens och robotic, är på väg att förändra hur vi lever och arbetar. En ny generation robotar utmanar oss och arbetsuppgifter försvinner.

Innebär detta att vi ska vara rädda för framtiden? Nej, men vi behöver satsa på framtidens färdigheter. Det handlar om nyfikenhet, kreativitet, social intelligens, övertalningsförmåga, förhandlingsförmåga och omsorg om andra. Vad behöver barn, studenter och folk mitt i karriären lära sig? Och hur ska det gå till? Ann-Therése Enarsson pratar om vikten av kompetensutveckling, fantasi, att förstå och ta hänsyn till ungas värderingar.

Ett av tankesmedjans seminarier handlar om gaming och learning - finns framtidens färdigheter i spelen? Kan spelande bli en väg in i arbetslivet? Vad krävs för att vi ska se World of Warcraft på fler jobbansökningar? Futurion arrangerar också ett hackathon om framtidens kompetenser och färdigheter. Hälften av det vi gör på jobbet i dag kommer inte att vara relevant om fem år. Hur kan vi hacka lärandet och säkra framtidens kompetens för individer, företag och samhälle?

Ann-Therése Enarsson har tidigare varit chef för samhällskontakter och forskning på Systembolaget, VD för IQ samt generalsekreterare för A Non Smoking Generation. Det gör att hon har gedigen erfarenhet av att agera på en scen, både i paneler och som inspirationsföreläsare. Hon är som person nyfiken, orädd och entusiasmerande, och som talare har hon en unik förmåga att skapa publikkontakt

Pressbilder

Ann-Therése Enarsson

Ann-Therése Enarsson

Tankesmedjaledare

Fotograf: Ola Hedin

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2