Hem > Personligheter > Ångestpodden

Ångestpodden

Förr eller senare känner du igen dig

Träffsäkert och stundtals humoristiskt sätter Ida och Sofi, succéduon bakom Ångestpodden, i sin föreläsning "Förr eller senare känner du igen dig" rampljus på den psykiska ohälsan. En föreläsning som inte lämnar någon oberörd.

Statistiskt sätt drabbas var fjärde person någon gång under sin livstid av någon form av psykisk ohälsa. Trots statistiken är det fortfarande ett extremt tabubelagt ämne. I Januari 2015 startade 22-åriga Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg Ångestpodden, med målet att på ett kreativt och nyskapande sätt bryta tabun kring vår tids största folksjukdom, psykisk ohälsa. 1 år senare äger dom debatten och 250 000 människor väljer, varje månad att lyssna på Ångestpodden. Dom har bland annat varit nominerade i 5 olika kategorier i Svenska podcastpriset 2015, Social Media Gala 2015 och Finest Awards 2016 som årets podcast.

I sin föreläsning "Förr eller senare känner du igen dig" berättar de om hur det är att vara ung vuxen i Sveriges hårda sociala klimat och om den ständigt växande psykiska ohälsan hos unga. Dom leder åhöraren genom egna erfarenheter ifrån tidiga tonår och lägger stor vikt vid att allt lika gärna kunde ha handlat om vem som helst. I humorns tecken berättar de om vad som borde göras för att få fler att våga prata om psykisk ohälsa. Varför känns det så enkelt att berätta för sina vänner eller kollegor att man sitter inne med århundradets förkylning och så svårt att berätta om att man mår dåligt i själen?

"I dagens samhälle där psykisk ohälsa är så vanligt är det viktigt att man inte puttar problemen under borden utan lyfter fram de för diskussion. Ida och Sofie gör detta så otroligt bra! En lärande föreläsning som verkligen ALLA , för eller senare, kan relatera till." - Blackebergs Elevkår

"Vi har nog aldrig tidigare fått så fin respons, både från lärare och elever. Ni är pålästa, förberedda och ger ett proffsigt intryck." – Realgymnasiet i Gävle

"Tack Ångestpodden för en riktigt bra och givande föreläsning." – Östra gymnasiet i Huddinge

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta