Ullakarin Nyberg
Fotograf: Karin Boo

Ullakarin Nyberg

Diagnoskännedom & bemötande

Ullakarin Nyberg är med. dr, psykiatriker och överläkare på S:t Görans sjukhus inom Norra Stockholms Psykiatri.

Utöver rollen som psykiatiker har Ullakarin även en bakgrund som onkolog och är i sitt kliniska arbete inriktad på personer som har drabbats av psykiska besvär på grund av en svår fysisk sjukdom. Hon forskar om självmord och arbetar sedan många år med förlustdrabbade anhöriga.

De föreläsningar Ullakarin ger syftar till att ge en grundläggande kunskap i psykiatri för att åhöraren skall stå bättre rustad i sitt yrkesutövande inför mötet med psykiskt sjuka och labila personer. Hur man blir bättre förberedd inför mötet med patienter som har psykisk sjukdom, hur man sätter gränser för patienten och för sig själv, hur man bemöter personer med självmordstankar, hur man kommunicerar på rätt sätt med psykiskt instabila personer och hur det goda mötet ser ut är några av de ämnen som Ullakarin Nyberg behandlar.

Ullakarin är en av Sveriges främsta experter på suicidprevention, det vill säga att förhindra självmord. Hon är verksam inom Norra Stockholms Psykiatri, där hon arbetar kliniskt med suicidprevention och stöd efter suicid. Ullakarin Nyberg föreläser ofta i ämnet och har skrivit flera böcker, bland annat "Konsten att rädda liv och suicidprevention i praktiken".

Hon har tidigare arbetat som cancerläkare på Radiumhemmet i Stockholm och har också personlig erfarenhet av cancer.

Hon har varit programledare för "Livet med Ullakarin Nyberg - En terapeutisk podd om livet när det skaver" i Sveriges Radio P1 under 2021 och 2022

Pressbilder

Ullakarin Nyberg

Ullakarin Nyberg

Psykiatiker

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2