Hem > Personligheter > Alok Alström

Alok Alström

Tidigare Sverigechef för Uber och utsedd till Årets Supertalang 2016

Alok Alström ledde företagets kraftiga expansion både geografiskt och genom introduktion av nya produkter och funktioner till den svenska marknaden.

I och med expansionen av Uber genomförde Alok omfattande rekrytering med flerfaldig tillväxt av personalstyrkan och öppnandet av nya regionala kontor. Han drev också som Sverigechef den hårt kritiserade taxiutmanarprodukten UberPOP som han sedermera lade ner under våren 2016 efter motstånd från myndigheterna.

Alok är styrelseordförande i Adclouds som skapar datadrivna annonser och har tidigare varit affärsutvecklingschef för Bisnodekoncernen samt varit managementkonsult på The Boston Consulting Group bland annat i Kalifornien och i Sydostasien.

Alok har finansbakgrund från Handelshögskolan i Stockholm och har vunnit ett antal utmärkelser, bland annat Årets Supertalang av Veckans Affärer och The McKinsey Award. Han är 32 år och uppvuxen i utanförskapsområdet Gottsunda utanför Uppsala där han 2010 grundade stipendiet "Passion for Results Award" för att stärka ungdomar i området.

Med sin bakgrund så har Alok samlat på sig en gedigen hands-on erfarenhet inom bland annat ämnen som digitalisering, delningsekonomi och digital marknadsföring. Han har också, mot bakgrund av dessa erfarenheter, utvecklat värdefulla perspektiv kring politisk påverkan i Sverige, ledarskap i unga och snabbväxande bolag samt integration och arbetsmarknad.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta