Mona Drar

Mona Drar

Mona Drar stöttar högpresterande organisationer, grupper och individer att bli mer hållbara. Hon laborerar bl.a. med begreppet självmedkänsla - om att acceptera och älska sig själv.

Mona arbetar som psykolog och organisationskonsult sedan 2004. Hennes fokus har främst varit att stötta högpresterande organisationer, grupper och individer att bli mer hållbara. Kropp, själ och sinne hör ihop och balansen mellan dessa delar är nödvändig för välmående och produktivitet.

Mona har vidareutbildat sig inom organizational behavioural management, mindfulness, självmedkänsla och trädgårdsterapi för att kunna utveckla och erbjuda nya koncept och metoder. Idag driver hon sitt eget företag med visionen att sprida medkänsla och mental hälsa. Drivkraften är att bidra till ett samhälle där lycka och välmående ökar i samma takt som den ekonomiska tillväxten.

Några vanliga föreläsningar som Mona håller nedan.

Lär känna stressen
Vår stressreaktion ser likadan ut idag som för tusentals år sedan. Detta skapar utmaningar med tanke på att vår omgivning och våra stressorer förändrats så dramatiskt. Idag ställs allt större krav på individen att hitta effektiva strategier för återhämtning och att begränsa sin tillgänglighet. Syftet med föreläsningen är att få deltagarna att reflektera kring sig själva, sprida kunskap om stressmekanismen, tidiga signaler och betydelsen av återhämtning.

Självmedkänsla
Det är en utbredd uppfattning att vi behöver vara tuffa mot oss själva för att motivera oss och uppnå våra mål. Men den senaste forskningen visar på vikten av att kunna relatera till sig själv med värme och vänlighet för att må bättre och prestera bättre. Syftet med föreläsningen är att presentera den senaste forskningen kring självmedkänsla och att få deltagarna att reflektera kring sitt eget förhållningssätt till sig själva. I föreläsningen varvas teori med diskussioner och övningar. Deltagarna kommer få prova olika övningar för att stärka sin självmedkänsla.

Uppkopplad eller bortkopplad
Den digitala utvecklingen förenklar vårt liv på många sätt. Men utvecklingen medför även negativa konsekvenser för oss. Varför har vi blivit så beroende av att vara uppkopplade, varför är det så svårt att koppla bort och vilka negativa konsekvenser kan överdrivet skärmanvändande få? Föreläsningen syftar till att få deltagarna att bli mer medvetna kring egna skärmbeteenden och hitta sätt att minska överdrivet användande.

Myten om multitasking
Vi strävar ständigt efter ökad effektivitet. Multitasking är ett beteende som ökar till följd av denna strävan och de möjligheter som den digitala utvecklingen medför. Multitasking innebär att vi splittrar vår uppmärksamhet mellan olika fokus vilket leder till stress och minskad effektivitet. Föreläsningen syftar till att få deltagarna att reflektera kring egna beteenden och att förstå hur hjärnan och effektiviteten påverkas av multitasking. I föreläsningen varvas teori med praktiska övningar.

Ledord i Monas arbete är kompetens, kreativitet, mod och medkänsla.

Pressbilder

Mona Drar

Mona Drar

Leg Psykolog

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2